İlçe halkı hastaneye akın etti

 SAMSUN'un Terme İlçesi'nde yüzlerce çocuğunda aralarında bulunduğu yaklaşık 700 kişi yüksek ateş ve ishal şikayetiyle hastaneye akın etti. İlçeye Samsun'dan doktor takviyesi yapıldı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Suya bağlı viral enfeksiyondan şüp

İlçe halkı hastaneye akın etti

 

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde yüzlerce çocuğunda aralarında bulunduğu yaklaşık 700 kişi yüksek ateş ve ishal şikayetiyle hastaneye akın etti. İlçeye Samsun'dan doktor takviyesi yapıldı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Suya bağlı viral enfeksiyondan şüpheleniyoruz. Gerekli numuneleri aldık. Araştırmamız sürüyor" dedi.
 
Önceki gün Terme İlçesi'nde bazı vatandaşlar yüksek ateş, kusma ve ishal şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Dün ise hastaneye başvuran vakaların sayısı giderek artarak yaklaşık 700 kişiye ulaştı. İlçede büyük panik yaşanırken hastanedeki doktorların sayısı yeterli olmayınca Samsun'dan doktor takviyesi yapıldı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Suya bağlı viral enfeksiyondan şüpheleniyoruz. Hastalar ilçe merkezinden geldi. Samsun'dan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden doktor takviyesi yaptık. 6-12 yaş arasındaki çocukların sayısındaki fazlalık dikkat çekti. Gelen vakalara hemen ayakta müdahele edilip evine gönderildi" diyerek, "Ağır vakalarıda hastanede yatırarak tedavisini yapıyoruz. Sudan da gerekli numuneler alınıp analizleri yapılıyor" dedi.
 
HASTANEDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
 
Bu arada İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu hastaneye yüzlerce vakanın gelmesi üzerine hemen acil olarak kriz masası oluşturduklarını da dile getirerek, "Kısa sürede tedbirlerimizi aldık. Şuan içme suyundaki klor oranıda olması gereken seviyede olduğundan halkımız kullanabilir. Ancak viral enfeksiyona yol açan nedenide kısa sürede tespit edeceğiz" diye konuştu.
 
SONUÇLAR BEKLENİYOR, HALK TEDİRGİN
 
Öte yandan Terme İlçe Kaymakamı Fahri Meral' de, gerekli analizlerin yapılmakta olduğunu, bu nedenle yorum yapamayacağını ifade ederek, su ve dışkı örneklerinin farklı laboratuvarlarda analiz edilip çıkan sonuçların değerlendirileceğini kaydetti. Terme ilçe halkı ise yaşadıkları karşısında büyük tedirginlik içerisine girdi.
 
Vatandaşlardan 37 yaşındaki Mustafa Çola, oğlu 6'ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Samet Çola'nın okulda eve geldikten sonra karnının ağrıdığını ve ateşinin yükseldiğini söyleyerek "Eve geldikten sonra oğlum rahatsızlanmaya başladı. Karnı çok ağrıdı. Ateşini evde düşüremeyince bizde Hastaneye geldik. Acil serviste müdehale ettiler. Ateşini düşürmek için ilaç verdiler" diye konuştu.
 
39 yaşındaki Asiye Bahar'da 6 yaşındaki oğlu Salih Bahar'ın bugün akşam aniden rahıtsızlandığı belirterek "Oğlumun ateşi birden çok yükseldi. İshalde başlayınca hemen hastaneye getirdim. Acilde müdehale ettiler. Ateşini düşünmeye çalıştılar. Tahliller yaptılar. Sonucunu bekliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık