İlaçta 'Denetim Timi' geliyor

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetikleri üretimden itibaren tüm süreçlerde yeni kurulacak uzman kadrosuyla denetleyecek.Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkanı Talip Uzun, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak

İlaçta 'Denetim Timi' geliyor

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetikleri üretimden itibaren tüm süreçlerde yeni kurulacak uzman kadrosuyla denetleyecek.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkanı Talip Uzun, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ürün Denetmenliği Yönetmeliği" ile artık yeni bir mesleğin tanımlandığını söyledi.
 
Yeni uygulamayla şimdiki denetçilerin 3 yıl özel bir eğitim alıp denetim üzerine ihtisaslaşacaklarını vurgulayan Uzun, "Kariyer meslek diye tanımladığımız bu meslek gruplarındaki kişilerin, 'ürün denetmeni' adı altında yeni bir meslekleri olacak" dedi.
 
Denetmenlerin, kurumun görev alanı içerisindeki ürünlere ilişkin her detayı öğreneceklerini dile getiren Uzun, şöyle konuştu: "Denetmenler, bu ürünlerin üretim yerleri dahil tüketiciye ulaştığı ana kadar ki tüm süreçlerle ilgili denetim yapma yetkisine sahip olacak. Bir ürünle ilgili şikayet ya da güvensizlik durumu oluştuğunda, ürün kullanımı sonrasında yan etki bildirimi yapıldığında ilgili ürün hakkında denetim yapacaklar.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler