İki Ayda İki Kanseri Birden Yendi

İdrarında kanama şikayeti ile hastaneye başvuran 67 yaşındaki Ercan Özkunt, hem mesane, hem de prostat kanseri olduğunu öğrendi. İki ay içerisinde iki başarılı bir ameliyat geçiren Özkunt, şimdi ise sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. İdrarında kana

İki Ayda İki Kanseri Birden Yendi

İdrarında kanama şikayeti ile hastaneye başvuran 67 yaşındaki Ercan Özkunt, hem mesane, hem de prostat kanseri olduğunu öğrendi. İki ay içerisinde iki başarılı bir ameliyat geçiren Özkunt, şimdi ise sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

İdrarında kanama şikayeti olan ve durumdan şüphelenen Ercan Özkunt'un (67), yapılan bazı tetkikler sonucunda hem mesane, hemde prostat kanseri olduğu ortaya çıktı. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu'nun kontrolünde tedavi süreci başlatılan ve iki kez ameliyat olan 67 yaşındaki Ercan Özkunt, iki ay sonra ise yeniden sağlığına kavuştu. İki ay süresinde iki kez başarılı ameliyat olan ve bir anda kararan hayatı yeniden aydınlanan Özkunt, doktoruna ve hastane personeline teşekkür etti.

Hastanın tedavi sürecini anlatan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, iki ameliyatına rdından gelen sonuçların başarılı olduğunu söyledi. Konyalıoğlu, "Hastamız idrarında kanama şikâyetiyle polikliniğimize başvurdu. Ultrasonografi incelemesinde mesanesinde bir tümör saptadık. Aynı zamanda 50 yaş üzerinde olduğu için PSA tahlili istedik. İlk olarak kapalı mesane ameliyatı (TUR M) ile mesanesindeki tümörü temizledik, sonraki kontrol sistoskopisinde mesanede yeni tümör oluşumuna rastlamadık. Ardından yüksek seyreden PSA değerleri sebebi ile hastaya prostat biyopsisi yaptık ve sonucunda prostat kanseri olduğunu saptadık. Radikal Prostatektomi ameliyatı ile de prostat kanserini tedavi ettik. Prostatın çevre dokuları ve komşu lenf bezleri ile birlikte vücut dışına çıkartıldığı bu ameliyat sadece tam teşekküllü hastanelerde uygulanmaktadır. Hastamızı iki ay gibi bir sürede iki kanserden de kurtarmış görünüyoruz. İki ameliyatın da ardından gelen sonuçlar oldukça başarılı. Bundan sonraki yaşantısında da kendisine sağlıklı ve uzun bir ömür dileriz" dedi.

"İKİ ÜROLOJİK KANSERE YAKALANMASI BÜYÜK ŞANSSIZLIK"

Hastanın iki önemli ürolojik kansere aynı anda yakalanmasının hasta için büyük şanssızlık olduğunu belirten Op. Dr Ersin Konyalıoğlu, erken teşhisin kanser tedavisinde önemine dikkat çekti. Üroloji dalında dört temel kanserin bulunduğunu ifade eden Konyalıoğlu, "Bunlar prostat, mesane, böbrek ve testis kanserleri. Elli yaş üstü erkeklerde tüm kanserler içerisinde en sık görülen kanser tipi prostat kanseridir. Prostat kanseri erken dönemde belirti vermeyen bir hastalık türüdür. Hastada şikayet oluşturmaya başladığında ise genellikle cerrahi tedavi imkanı ortadan kalkar ve sağ kalım süresi düşer. Bu nedenle prostat kanserinde yıllık düzenli kontrol hayati önem taşır. Elli yaş üzerindeki erkeklerde yılda bir kez, ailesinde (baba, dede, amca) prostat kanseri öyküsü olan erkeklerde ise 45 yaş üzerinde yılda bir kez Üroloji uzmanı muayenesi ve PSA tahlili hayati önem taşır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık