Hastanelerin skandal rekabeti!

 Özel hastaneler arasındaki rekabet, skandal bir noktaya ulaştı... Bunlara son örnek Gaziosmanpaşa'daki iki hastane arasında yaşandı. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi, birkaç ay boyunca karalama kampanyasına tabi tutuldu. Sahte 7 telefon hattından Sağlık Baka

Hastanelerin skandal rekabeti!

 

Özel hastaneler arasındaki rekabet, skandal bir noktaya ulaştı... Bunlara son örnek Gaziosmanpaşa'daki iki hastane arasında yaşandı. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi, birkaç ay boyunca karalama kampanyasına tabi tutuldu. Sahte 7 telefon hattından Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nü arayan kişiler, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'yle ilgili iddialar ortaya attı. 

 

TİB DEVREYE GİRDİ 

Gaziosmanpaşa'da değişik ev, iş yeri ve GSM telefonlarına bilinmeyen telefondan yapılan ihbarla "Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne gitmeyin. O hastanede insanların organları alınıyor. Yurt dışına organlar satılıyor. Gaziosmanpaşa'daki herkesi bilgilendirmek için bu aramayı yapıyoruz" denildi. Hastane yetkilileri, artan telefonlardan sonra İl Sağlık Müdürlüğü'ne ardından da Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı çalışma, gerçekleri ortaya çıkardı. TİB'in yaptığı takiple 8 binden fazla ev ve işyeri sabit hatlarının yanı sıra GSM numaralarının da arandığı anlaşıldı. Şafak Hastanesi'nin tedaviye gelenlerin kimlikleriyle 7 hat çıkarttığı belgelendi. Savcılık, asılsız telefon ihbarlarında kullanılan 7 telefon hattından birinin sahibi olarak görünen Nejat Aydemir'i ifadeye çağırdı. Aydemir, "Benim böyle bir telefonum yok. Kalp krizi geçirdim. Gözümü açtığımda Şafak Hastanesi'ndeydim. Kimliğimle birisi hat çıkarmış. Şikayetçiyim" dedi. TİB'in araştırmasında ortaya çıkan bir detay, gizli gerçeği de afişe etti. Şafak Hastanesi'nin ortağı Seçim Öztürk'ün de bu 7 hattan birini kendi telefonuna takınca, TİB'e yakalandı. 

 

TiB BELGELEDi

TİB'in yaptığı araştırmada, 7 telefon hattının aynı suçta kullanıldığı ve hastanenin şikayetinden sonra aramaların bir anda kesildiği belirtildi. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Başkanı Mustafa Hayta, "Yapılanları tespit ettik ve suç duyurusunda bulunduk. 4 ay geçti ama hala bir işlem yapılmadı" dedi. Şafak Hastanesi Başkanı Saim Öztürk ise, "Birileri bir iddiada bulunmuş. Henüz ispatlanmamış ve soruşturma safhasında olan bir şikayet dilekçesi var. Bunun bizimle bir ilgisi yok" ifadelerini kullandı. 

 

SAİM ÖZTÜRK: SUÇLU DEĞİLİZ

Öztürk, "Herkes birileri hakkında şikayet dilekçesi verebilir. Ancak bu şikayet edilenin suçlu olduğunu göstermez" dedi. 

 

MUSTAFA HAYTA TEPKİ GÖSTERDİ

Hayta, "Savcının, avukatımızın sunduğu delilleri incelemesini bekliyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık