Hastanelerde tasarruf dönemi

Sağlık Bakanlığı hastanelerde enerji verimliliği projesi başlattı. "Sever" adlı projeyle hastanelerde en az yüzde 30'a varan enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı "yeşil hastane" dönemini başlatıyor.Adı "sever" olan projeyle amaç hast

Hastanelerde tasarruf dönemi
Sağlık Bakanlığı hastanelerde enerji verimliliği projesi başlattı. "Sever" adlı projeyle hastanelerde en az yüzde 30'a varan enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.
 
Sağlık Bakanlığı "yeşil hastane" dönemini başlatıyor.Adı "sever" olan projeyle amaç hastanelerin enerji sarfiyatını azaltmak.Projenin diğer bir hedefi ise fosil yakıt kullanmayan, kendi elektriğini üreten, yenilenebilir enerji kullanan yeşil hastanelerin sayısını artırmak.
Kapasitesi 250 yatağın üzerindeki hastanelere doğalgazdan ısıtma-soğutma ve elektrik üretimi yapılması yönünde dönüşüm zorunlu olacak.
 
Jeotermal enerji de, eğer coğrafya müsaitse hastanelerdeki öncelikli enerji kaynağı olarak tercih edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık