Hastanelerde grev başladı

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini öne süren sendikalar bugün greve gitti. Hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastan

Hastanelerde grev başladı

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini öne süren sendikalar bugün greve gitti. Hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.

Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi polikliniği önünde toplanan Türk Tabipleri Birliği, DEV-SAĞLIK İŞ, SES'e bağlı sağlık çalışanları "Bu iş yerinde grev var", "Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için" yazılı pankartlar açtı.

Slogan atan grup hastane içinde yürüdü. Grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

Acil dışında hizmet yok

TÜRK Tabipler Birliği’nden (TTB) alınan bilgiye göre, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak, acil servisler, eylem süresince polikliniklerde görevli hekimler tarafından takviye edilecek. Çocukların, hamilelerin, diyaliz hastalarının, yoğun bakım hastalarının ve kanser hastalarının acil olmasa bile her türlü tıbbi tedavisi aksatılmadan sürdürülecek. Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak sayıda sağlık personeli servislerde hazır bulunacak.

AYDINLIĞI ARTIRMAK İÇİN GREV YAPIYORUZ

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini savunarak, "21 Aralık’ta en uzun gecede en kısa günde karanlığın en koyu, ışığın en az olduğu günde aydınlığı artırmak için grev yapıyoruz. Buradan mülki idare amirlerine, sadece meşru değil, hukuksal haklarımızı kullandığımızı hatırlatıyoruz. Hukuk dışı müdahalelerde bulunmamaları konusunda kendilerini bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

KESK'tan yapılan açıklamada ise "21 Aralık Çarşamba günü, Edirne'den Kars'a, Ardahan'dan Hakkari'ye, Van'dan İstanbul'a, Antalya'dan Trabzon'a, İzmir'den Diyarbakır'a kadar tüm illerde grevdeyiz. Yurttaşlarımızın acil sağlık hizmetleri dışında hastanelere gitmeyerek, çocuklarını okullara göndermeyerek, devlet kurumlarındaki işlerini bir gün sonraya erteleyerek grevimizi/grevlerini destekleyeceklerine inanıyoruz" denildi.

ORTAK AÇIKLAMA

DİSK, KESK ve TTB’den eyleme yönelik yapılan ortak açıklamada ise şunlar dile getirildi:

"AKP hükümeti, kanun hükmünde kararnamelerle kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi ve piyasalaştırılması hamlelerine hızla devam ediyor. Hastaneleri kar-zarar hesabıyla CEO’lar tarafından yönetilen şirketlere dönüştürmeyi planlıyor.Eğitimin piyasalaştırılmasını ve performans ilkelerine dayandırılmasının önünü açan AKP hükümetine karşı grevdeyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler