Hastanelerde 'e-sevk' dönemi başladı

İlk olarak Sinop, Samsun, Çankırı ve Ankara'da pilot olarak uygulamaya konulan 'e-sevk' uygulaması tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı.Hastaların başka bir ildeki hastaneye sevk edilmesi ile ilgili işlemlerin elektronik ortama aktarılmasını amaçlayan 'E-se

Hastanelerde 'e-sevk' dönemi başladı

İlk olarak Sinop, Samsun, Çankırı ve Ankara'da pilot olarak uygulamaya konulan 'e-sevk' uygulaması tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı.

Hastaların başka bir ildeki hastaneye sevk edilmesi ile ilgili işlemlerin elektronik ortama aktarılmasını amaçlayan 'E-sevk' sistemi, bugünden itibaren tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlk olarak Sinop, Samsun, Çankırı ve Ankara'da pilot olarak uygulamaya konulan ve başarılı sonuçlar elde edilen ''E-Sevk Projesi'' 1 Mart itibariyle tüm Türkiye'de uygulanmaya başladı. Projenin uygulanmasıyla kağıt sevk tarih oldu." denildi.
 
Ayda ortalama 83 bin olmak üzere yılda yaklaşık 1 milyon hasta sevki yapılıyor. Son bir ay içinde 12 bin 57 kişinin sevki, elektronik olarak yapıldı. Hastane yazılımlarının tamamlanmasının ardından TSK, sağlık ocakları, aile hekimlerinin bazıları hariç sevklerin yüzde 90'ı elektronik olarak yapılacak.
 
Uygulama ile yol ve gündelik ödemeleri, daha kısa sürede yapılacak. Sevk belgesindeki hata ve eksiklikler nedeniyle hastaların mağdur olmasının önüne geçilecek ve usulsüzlükler engellenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler