''Hastane Kaşüstüne taşınmalıdır''

Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kemal Süleyman, Kadın ve Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin Kaşüstü'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kampüsü'ne taşınması gerektiğini söyledi.Konuyla ilgili tepkilere cevap veren Müdür Kemal Süleyman, "Mevcut

''Hastane Kaşüstüne taşınmalıdır''

Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kemal Süleyman, Kadın ve Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin Kaşüstü'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kampüsü'ne taşınması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili tepkilere cevap veren Müdür Kemal Süleyman, "Mevcut sağlık kaynaklarının tek elden planlanması, bölge ihtiyacına uygun ve yeterli sağlık sunum kapasitesi oluşturulması ve aksaklıkların önüne geçmek için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmiştir" dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi fiziksel durum ve çevresel özellikleri nedeni ile geliştirilmeye müsait olmadığını kaydeden Süleyman, "Bu nedenle yine ilimiz Fatih Devlet Hastanesi arkasında bulunan SGK İl Müdürlüğü'ne ait arsa ile takas işlemleri son aşamada olup, bu arsada ağırlıklı olarak kadın doğum ve çocuk olmak üzere 550 yataklı modern bir hastane planlanmaktadır. Doğum Hastanesi'nin bulunduğu mekanda da SGK hizmet binası yapmayı planlamaktadır" diye konuştu.

Devamı Sayfa 2'de

 

Süleyman, "Bu nedenle Doğum ve Çocuk Hastanesi bulunduğu yerden taşıması gerekmektedir. Ayrıca tıbbı hizmetler yönünden de mevcut hastane yetersiz kalmaktadır. Hekimlerimiz her ne kadar ellerinden geleni yapıyorlarsa da hastanede bütün branşlar ve yoğun bakım servisleri olmadığından riskli gebeliklere müdahale edilememektedir.

İlimiz bölgeye hitap ettiğinden ve KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi de bu konuda yatak kapasitesi yönünden yetersiz kaldığından, bu tür hastalarla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Benzer sebeplerle çocuk yoğun bakım hastalarına da ilimizde yer bulunamamakta bazen İstanbul'a bile hasta sevk etmek zorunda kalmaktayız.

Bu birleştirme işleminden sonra özellikli planlama gerektiren sağlık hizmetleri (çocuk yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım, perinatoloji…) en iyi şekilde Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde planlanarak, ilimizin ve komşu illerin bu çok önemli sorunu çözülmüş olacaktır.

Ayrıca kadın doğum ve çocuk hastaları ile ilgili hizmetler Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin şehir içindeki ek binasında (Numune Hastanesi) devam edeceği için hiç kimsenin mağdur olması söz konusu değildir.

Maksadımız kaynakları daha verimli kullanmak, daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık