Hamzaoğlu'dan Hemşireler haftası mesajı

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, hemşireliğin özverinin, sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin yüksek olduğu bir meslek olduğunu bildirdi.Hamzaoğlu, Hemşireler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hemşirelik mesleğinin 20. y

Hamzaoğlu'dan Hemşireler haftası mesajı

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, hemşireliğin özverinin, sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin yüksek olduğu bir meslek olduğunu bildirdi.

Hamzaoğlu, Hemşireler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hemşirelik mesleğinin 20. yüzyılda bireyin sağlığına ve bağımsızlığına kavuşmasındaki dinamik güç olarak tanımlandığını belirtti.

Hemşireliğin özverinin, sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin yüksek olduğu bir meslek olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"İdeal bir hemşire insana hizmet etmeyi seven, ekip çalışmasını benimseyen, hızlı olduğu kadar da dikkatli, disiplinli, kendini geliştirmeye açık, yaratıcı, stresle baş edebilme ve çok iyi gözlem yapabilme özelliğine sahip olmalıdır. Hemşireler hizmetlerini birey, aile ve toplumla işbirliği içinde yürütürler. Hemşirelik önceden olduğu gibi tümüyle uygulamaya dayanan bir meslek olma özelliğinden çıkmıştır. "

Hamzaoğlu, uygulamada olan hemşirelerin teorik çalışmalar ve araştırmalar yaptıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araştırmanın amacı hemşireyi geliştirmektir. Her türlü sağlık hizmetinin dengeli, ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde verilmesinde en önemli faktör, bütün sağlık hizmetlerinin hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanları ile ekip hizmeti olarak verilmesidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler