H3N2 virüsüne karşı 5 savaşçı

Grip yüzünden mikroplara karşı savunmasız hale gelen vücudunuzu korumak için adaçayı, ıhlamur, zencefil, karabiber ve karanfil çaylarını için. H3N2 virüsü mevsimsel grip hastalığı olarak biliniyor. Ancak en önemli özelliği vücudu mikroplara karşı savunmas

H3N2 virüsüne karşı 5 savaşçı
Grip yüzünden mikroplara karşı savunmasız hale gelen vücudunuzu korumak için adaçayı, ıhlamur, zencefil, karabiber ve karanfil çaylarını için.
 
H3N2 virüsü mevsimsel grip hastalığı olarak biliniyor. Ancak en önemli özelliği vücudu mikroplara karşı savunmasız hale getirmesi… Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, H3N2 virüsünü yenmek için adaçayı, ıhlamur, zencefil, karabiber ve karanfil çaylarının tüketilmesinin yararlı olacağını söyledi. Hastanelerin dolup taşmasına neden olan H3N2 virüsüne karşı bitkilerin gücünden faydalanılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Yeşilada, "Doğal 5 savaşçı yardımıyla H3N2 virüsünü yenebilirsiniz" diye konuştu. İşte size 5 kalkanlı mucizevi reçete:
 
IHLAMUR
 
Ihlamur içerisindeki bileşenlerden bazıları iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, bazı bileşenlerin de boğazı yumuşatması neticesi boğazda tahrişi önlediği ve soğuk algınlığının hafifletilmesinde yardımcı olduğu görülmüştür.
 
ADAÇAYI
 
Özellikle bitkinin içerdiği uçucu bileşenler ağız ve boğaz iltihaplarında (farenjit, jinjivit gibi) yararlıdır. Dolayısıyla çay şeklinde (kesinlikle kaynatılmadan) adaçayı ile hazırlanan gargarayı kullanabilirsiniz.
 
ZENCEFİL
 
Zencefil içerisindeki bazı bileşenlerin kuvvetli iltihap giderici etkisi bulunur. Ihlamur ve adaçayı ile birlikte tüketildiğinde onların etkilerini de artırır.
 
KARANFİL
 
Ağız ve boğaz mukozası yangılarında yangı giderir; bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarını rahatlatır ve ağrı keser. Özellikle Seylan tarçını kabuğuyla birlikte mikroorganizmalar üzerinde etkisi nedeniyle soğuk algınlığında çay olarak içilmesi ya da çayının gargara olarak uygulanması yararlıdır. Yine uçucu yağı antibiyotiklerin de etkinliğini artırır.
 
KARABİBER
 
Top ve toz formlarındaki karabiber meyveleriyle hazırlanan çay, gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında yararlıdır. Bilhassa soğuk algınlığı belirtilerinin ilk hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkilidir.
 
BOĞAZ İÇİN HERGÜN BAL TÜKETİN
 
Kış aylarında nezle, grip, bademcik hastalıklarında artış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Dilek Arman boğazı rahatlatacak şu çözümleri önerdi: 
 
- Bu hastalıklarda antibiyotik yerine boğazı rahatlatacak pastil, limon ve baldan yararlanılabilir.
 
- Yapılan araştırmalar; D vitamininin gelişme aşamasındaki pek çok enfeksiyonu engelleyici rolü olduğunu kanıtlamıştır.
 
PORTAKAL SUYU PANZEHİR
 
Soğuk algınlığı ve gribin etkisini azaltmak ve bu tür üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için uzmanlar içinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunu tavsiye ediyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeter. Vücudun günlük 60 mg C vitaminine ihtiyacı vardır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler