Günde bir orgazm kanseri yeniyor!

ABD'nin ünlü üniversitesi Harvard Tıp Okulu'nda yapılan araştırmada, hayatları boyunca düzenli orgazm yaşayan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin azaldığı açıklandı.Araştırmacılar, neden orgazmların kanser riskini azalttığına tam olarak cevap

Günde bir orgazm kanseri yeniyor!

ABD'nin ünlü üniversitesi Harvard Tıp Okulu'nda yapılan araştırmada, hayatları boyunca düzenli orgazm yaşayan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin azaldığı açıklandı.
Araştırmacılar, neden orgazmların kanser riskini azalttığına tam olarak cevap veremese de düzenli olarak boşalmanın prostatta bulunan kansere neden olan kimyasalların vücuttan atılmasını sağladığı tahmin ediliyor.

Bir diğer teori ise, spermler sıkça boşaldığı için yeni hücre üretimiyle, vücutta kalan eski hücrelerin kansere yakalanma ihtimalinin azaltılmasıydı.

Araştırmada, 40-49 yaş aralığındaki erkeklerin, bir ayda 21 veya daha fazla boşaldığında prostat kanserine yakalanma riskinin yüzde 22 oranında azaldığı kanıtlandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık