Grip öldürebilir!..

 Uzmanlar, üst solunum yolu hastalıklarına dikkat edilmemesi durumunda risk grubu hastalarda ölümlere yol açabileceğini söyledi. Bir üst solunum yolu hastalığı olan grip konusunda uzmanlar uyarıda bulundu. Özellikle sonbahar ve kış aylarında grip konusund

Grip öldürebilir!..

 

Uzmanlar, üst solunum yolu hastalıklarına dikkat edilmemesi durumunda risk grubu hastalarda ölümlere yol açabileceğini söyledi.
 
Bir üst solunum yolu hastalığı olan grip konusunda uzmanlar uyarıda bulundu. Özellikle sonbahar ve kış aylarında grip konusunda dikkatli olmaya davet eden uzmanlar, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
 
Özel Doruk Yıldırım Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Vasıf Soysal, sonbahar aylarında üst solunum yolları enfeksiyonlarının arttığını anlattı. Sonbahar ve kış aylarında gribal enfeksiyonların yaygınlaştığına dikkat çeken Soysal, “Özellikle boğaz bölgesinde yanma, öksürük, yüksek ateş, halsizlik, kırgınlık, iştahsızlık olarak kendini gösteriyor. Bazı hastalarımızda bulantı, ishal, kusma gerekçeleriyle bize geliyor.
 
Bunlarda eğer dikkat edilmezse özellikle risk grubu dediğimiz çocukluk ve hamilelik dönemlerinde, kronik hastalığı, şeker hastalığı, kanser olan bu grup hastalarımızda ölümlerle sonuçlanabilmektedir. Kendilerini koruyabilmeleri için aşı yaptırabilirler. Fakat bu aşı yüzde yüz korumuyor. Bunlarda bize sık sorulan sorular. Aşı yaptırdık, tekrar biz yine grip olduk diye gelen hastalarımız oluyor” dedi.
 
“BOL SIVI TÜKETİN, İSTİRAHAT EDİN”
 
Solunum yolu hastalıklarında özellikle tedavi aşamasında bol sulu yiyecekler tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Soysal, şöyle devam etti:
 
“Dengeli beslenmek, istirahat ilk etapta yapmaları gerekenlerdendir. Viral enfeksiyon dediğimiz gribal enfeksiyonlarda antibiyotik kesinlikle kullanmıyoruz. Antibiyotikler vücut direncini de düşürerek viral enfeksiyonların daha ağır seyretmesine yol açabilir. Genel olarak üst solunum yollarında bu şekilde seyreden bu gribal enfeksiyonlarda yaklaşık bir hafta içerisinde bunlar atlatılabilmektedir. Beslenme konusunda meyve sebze dediğimiz C vitamini ağırlıklı beslenmeleri hastalarımızın vücut direncini arttıracağından daha kısa sürede bu gribal enfeksiyonlarda kurtulabilmektedirler”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler