Gözünden öyle bir şey çıktı ki

 Sol gözünde sulanma ve acı hissetmeye başlayan 2 çocuk annesi A.Ö., Özel Maya Göz Merkezi'ne muayene olmak için gitti. Op. Dr. Harun Yılmaz muayene sırasında hastanın sol gözünde beyaz renkli ipliğimsi bir şeride rastladı. Bunun üzerine ameliyat edilen A

Gözünden öyle bir şey çıktı ki

 

Sol gözünde sulanma ve acı hissetmeye başlayan 2 çocuk annesi A.Ö., Özel Maya Göz Merkezi'ne muayene olmak için gitti. Op. Dr. Harun Yılmaz muayene sırasında hastanın sol gözünde beyaz renkli ipliğimsi bir şeride rastladı. Bunun üzerine ameliyat edilen A.B.'nin gözünden 10 santimetre uzunluğunda parazit çıkartıldı. Meslek hayatında ilk kez böylesi ilginç bir durumla karşılaştığını anlatan Op. Dr. Harun Yılmaz, "Hastayı muayene ettiğimde sol gözünün beyaz olan bölümünde bir kızarıklık gördüm. Konjöktör altında hareket eden bir canlının olduğunu fark ettim. 13 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir şeyi görüyordum. Diğer doktor arkadaşları da çağırdım. Onlara da baktırdım. Onlarda bir canlının olduğunu gördü. Bir parazit olduğunu düşündük. Bunu ameliyatla çıkardık. Yaklaşık 10 santimetre uzunluğunda bir canlıydı. Canlıyı incelenmek üzere parazitoloji bölümüne gönderdik. Ne çıkacağını merakla bekliyoruz" dedi.
 
Dr.Yılmaz, hastanın görme kaybında herhangi bir sorun olmayacağını, sağlıklı bir şekilde görme işlevini yerine getireceğini de sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık