Google'dan devrim yapacak proje

Son zamanlarda sağlık uygulamalarına ağırlık veren Google'ın "Google X" projesi kapsamında geliştirdiği akıllı kontakt lens ile şeker ölçmeyi planladığını daha önceden duymuştuk.  Dev şirketin şimdi de kanser tespiti yapacak bir cihaz projesi üzerinde çal

Google'dan devrim yapacak proje

Son zamanlarda sağlık uygulamalarına ağırlık veren Google'ın "Google X" projesi kapsamında geliştirdiği akıllı kontakt lens ile şeker ölçmeyi planladığını daha önceden duymuştuk.  Dev şirketin şimdi de kanser tespiti yapacak bir cihaz projesi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) dosyalarında keşfedilen patent bilgilerine göre Google, kanser veya Parkinson hastalığı ile mücadele amaçlayan " Nanoparticle Phoresis " adlı giyilebilir bir cihaz geliştiriyor. Haberlere göre bilek tabanlı giyilebilir teknolojiden oluşan bu proje beş yıl sonra hayata geçirilecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler