Gazze'ye Gönüllü Hekimler Aranıyor

Yeryüzü Doktorları, ''Ateş altındaki Gazze'ye gönüllü hekimler aranıyor'' kampanyası başlatarak, çeşitli branşlarda Gazze'de gönüllü görev yapacak hekimler arıyor.Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamada, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de ölü ve yaral

Gazze'ye Gönüllü Hekimler Aranıyor

Yeryüzü Doktorları, ''Ateş altındaki Gazze'ye gönüllü hekimler aranıyor'' kampanyası başlatarak, çeşitli branşlarda Gazze'de gönüllü görev yapacak hekimler arıyor.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamada, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de ölü ve yaralı sayısının arttığı, bölgede tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyacının da had safhaya ulaştığı ifade edildi.
 
Gazze'nin sağlık altyapısının ortalama şartlarda ve hekim sayısının da temel branşlarda yeterli olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Ancak saldırı dönemlerinde artan hasta sayısı ve ileri cerrahi uygulamalar konusundaki yetersizlikler yaralıların yaşamını tehdit etmektedir. Gönüllü hekimlerimizden saha şartlarını ve riskleri değerlendirerek başvurularını yapmalarını rica ederiz.
 
Bu bağlamda TİKA ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile gönüllü personel görev izinli sayılmakta ve özlük haklarında bir kayıp yaşanmamaktadır. Bu bağlamda Filistin Gazze'de yaralıların tedavileri için yürütülen acil tıp çalışmaları ve geç dönem rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde aşağıdaki ana ve yan dal uzmanlık alanlarındaki gönüllülere çağrı yapılmaktadır.''
 
Açıklamaya göre, başvuru yapacak hekimlerin, www.yeryuzudoktorlari.org adresi üzerinden gönüllü başvuru formu doldurarak bilgi@yyd.org.tr posta adresine özgeçmişlerini göndermeleri gerekiyor.
 
Gönüllü hekimlerde aranan uzmanlık ve yan dal uzmanlık alanları anesteziyoloji ve reanimasyon, beyin ve sinir cerrahisi, çocuk cerrahisi, genel cerrahi, göz hastalıkları, göğüs cerrahisi, kadın hastalıkları ve doğum, kalp ve damar cerrahisi, kulak burun boğaz hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, radyodiagnostik, üroloji, periferik damar cerrahisi, harp cerrahisi, gastroenteroloji cerrahisi, el cerrahisi, çocuk kalp ve damar cerrahisi olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık