GATA profesörü öyle bir makale yazdı ki...

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görevli Prof. Dr.Kemal Irmak'ın uluslararası hakemli dergi Journal of Religion and Health'in haziran ayı sayısında yayımlanan makalesi tartışma yarattı. Irmak, "Schizophrenia or possession?" (Şizofreni mi, cin çarpması mı?

GATA profesörü öyle bir makale yazdı ki...
Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görevli Prof. Dr.Kemal Irmak'ın uluslararası hakemli dergi Journal of Religion and Health'in haziran ayı sayısında yayımlanan makalesi tartışma yarattı. Irmak, "Schizophrenia or possession?" (Şizofreni mi, cin çarpması mı?) başlıklı makalesinde beyne yerleşmiş cinlerin şizofreni semptomları oluşturabileceğini belirterek, bazı üfürükçülerin de hastaları tedavi ettiğini ileri sürdü. Tıp mesleğinin "cin çarpması" olasılığını artık hesaba katması gerektiğini savunan Irmak, doktorların "dini şifacılar" ile birlikte çalışması gerektiğini savundu.
 
"CİNLİ BİR DÜNYA" YAKLAŞIMI
 
Prof. Dr. Irmak makalesinde şu ifadeleri kullandı: "Halüsinasyon problemine karşı geliştirilebilecek bir yaklaşım, cinli bir dünyanın varlığı ihtimalini düşünmek olabilir. Cinler bütün ana dinlere göre, var olduğu ve insanları ve insanların vücutlarını yönlendirdiği düşünülen görünmez varlıklardır. Cinlilik durumu, sanrılar ve halüsinasyonlarla birlikte gözlemlenen ruhsal bozukluğun yarattığı bir dizi tuhaf davranış olarak yorumlanabilir. Bu nedenle şizofrenideki halüsinasyon, cinlerin gerçek görüntüsünden kaynaklanan yanlış bir yorum/yanılsama olabilir. Bulunduğumuz bölgedeki bir üfürükçü, şizofreni hastalarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Tedavi yöntemi, hastaların 3 ay içinde görünen semptomlardan kurtulduğu düşünüldüğünde başarılıdır. Bu nedenle tıp insanlarının üfürükçülerle çalışmaları, şizofreni için daha faydalı bir tedavi yolu sunmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık