Erzincan'a Trabzonlu dekan atandı

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 4 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirdiği genel kurul toplantısının ardından Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak ataması yapılan Prof. Dr. Fehmi Çelebi görevine başladı. 20 yıldır Erzurum Atatürk Üniversitesi Tı

Erzincan'a Trabzonlu dekan atandı

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) 4 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirdiği genel kurul toplantısının ardından Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak ataması yapılan Prof. Dr. Fehmi Çelebi görevine başladı.
 

20 yıldır Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmakta olan Prof. Dr. Fehmi Çelebi, 1964 yılında Trabzon ilinin Çaykara ilçesinde dünyaya geldi.Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitiren Prof. Dr. Fehmi Çelebi Türkiye’nin yetiştirdiği önemli cerrahlar arasında yer alıyor.
 

PROF. DR. FEHMİ ÇELEBİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ
1964 Yılında Trabzon İli Çaykara İlçesi Taşkıran Beldesinde doğdu. İlkokul eğitim ve öğretimimi burada tamamladıktan sonra orta eğitim ve öğretimime Sakarya'da başladı ve liseyi Sakarya Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Üniversite'ye 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başlayarak 1988 yılında bitirdi. Bir buçuk yıl süreyle Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde mecburi hizmette bulundu. Oradan Sakarya 1 no'lu Gar Sağlık Ocağı’nda görevine devam etti. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde genel cerrahi ihtisasına başladı ve 1996 başında ihtisasını tamamladı. Bir buçuk yıl süreyle Giresun-Bulancak'ta genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'na Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. Şubat 2001-2008 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi başhekim yardımcılığı görevinde bulundu. ve 2004 yılında Genel Cerrahi Doçenti,2010 yılında Genel Cerrahi Profesörü oldu. Son olarak Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına atanan Çelebi, evli ve iki çocuk babası.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler