Erkeklerin aldatmaması için...

Almanya'daki Bonn Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre “aşk hormonu” olarak da bilinen oksitosin erkeklerin eşlerine sadık kalmalarını sağlıyor. Araştırma için 57 erkek iki gruba ayrıldı.Dr. Rene Hurlemann ve ekibi bir gruba burun spreyiyle oksitosin

Erkeklerin aldatmaması için...

Almanya'daki Bonn Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre “aşk hormonu” olarak da bilinen oksitosin erkeklerin eşlerine sadık kalmalarını sağlıyor. Araştırma için 57 erkek iki gruba ayrıldı.

Dr. Rene Hurlemann ve ekibi bir gruba burun spreyiyle oksitosin verdi. Sprey sıkıldıktan 45 dakika sonra her iki grubun da yanına daha önce çekici buldukları kadınlar gönderildi. Burnuna sprey sıkılan erkeklerin, sıkılmayanlara oranla kadınlardan 10-15 cm daha uzak durduğu belirlendi. Bilimadamları bu hormonun tek eşli erkeklerin çekici kadınlara karşı daha iradeli davranmalarını ve eşlerine sadık kalmalarını sağladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık