Erkekler için büyük risk!

    Obezlerin 55 yaşından önce ölme riskinin normal kilolulardan 2 kat fazla olduğu bildirildi.Danimarka'da, 1955'te 22 yaşında olan ve yüzde 1,5'i obez 6 bin 500 erkeğin katıldığı araştırmada, aşırı kiloluların yaklaşık yarısının 55 yaşında birçok hastal

Erkekler için büyük risk!

    Obezlerin 55 yaşından önce ölme riskinin normal kilolulardan 2 kat fazla olduğu bildirildi.

Danimarka'da, 1955'te 22 yaşında olan ve yüzde 1,5'i obez 6 bin 500 erkeğin katıldığı araştırmada, aşırı kiloluların yaklaşık yarısının 55 yaşında birçok hastalığa yakalandığı görüldü.

British Medical Journal Open dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarında, obezlerin şeker hastalığına yakalanma riskinin 8 kat, kan pıhtısı oluşumunun (tromboz) yüzde 4 fazla olduğu belirtildi.

Obezlerin ayrıca, yüksek tansiyon hastası olma, kalp krizi geçirme ve 55 yaşından önce ölme riskinin normal kilolulardan 2 kat fazla olduğu da bildirildi. Vücut kitle endeksinin bir puan artmasının kalp krizi riskini yüzde 5, tromboz riskini yüzde 10 ve şeker hastalığı riskini yüzde 20 artırdığı belirlendi.

Araştırmacılar, obeziteye bağlı hastalıkların artmasının gelecek yıllarda sağlık sistemine daha önce görülmemiş oranda yük getirebileceğine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık