Eczaneler de artık kolonya bile yok

TÜTÜN ve Alkol Piyasası Kurumu’nun (TAPDK) yayınladığı ve tartışmalara yol açan yönetmelik, kolonya ve pansuman alkolünün eczanede satışını bile yasaklıyor. Eczane ve perakende satış noktalarında, kolonya ve pansuman pamuğu satabilmek için de alkollü içki

Eczaneler de artık kolonya bile yok

TÜTÜN ve Alkol Piyasası Kurumu’nun (TAPDK) yayınladığı ve tartışmalara yol açan yönetmelik, kolonya ve pansuman alkolünün eczanede satışını bile yasaklıyor. Eczane ve perakende satış noktalarında, kolonya ve pansuman pamuğu satabilmek için de alkollü içki satış ruhsatı gerekiyor. Kolonya da artık alkollü içecekler gibi çocuklara yönelik maddelerle yan yana satılamayacak.

 

TAPDK’nın tütün ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yayınladığı yeni yönetmelikle ilgili tartışmalar sürerken, yönetmelikle eczanelerin kolonya ve alkol satışına da yasak geldiği ortaya çıktı. Söz konusu yönetmelikte, “Nihai tüketicinin kullanımına dönük ambalajlı etil alkolün” yani kolonyanın da içki satış ruhsatı olanlar tarafından satılabileceği düzenlendi. Ayrıca, eczanelerde satılan alkol (evsel kullanım alkolü), satabilmek için de içki satış ruhsatı aranıyor. Buna göre, eczanelerin içki satış ruhsatı olmadığı için kolonya satmaları mümkün olamayacak. Aynı şekilde pansuman için kullanılan alkol de eczanelerde satılamayacak.

 

4. MADDE YASAKLIYOR

Söz konusu yönetmeliğin geçici 4. maddesi, kolonya ve alkolün içki satış ruhsatı olanlar tarafından satılabileceğini hüküm altına alırken, ‘Alkol Satışı’ başlığını taşıyan geçici 4. maddesinde şöyle deniliyor: “Nihai tüketicinin kullanımına yönelik ambalajlı genel amaçlı etil alkol ve evsel kullanım alkolü, bu ürünlerin satışına ilişkin müstakil bir düzenleme yapılana kadar, toptan alkollü içki satış belgesini ve perakende alkollü içki satış belgesini haiz kişilerce bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde satılabilir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık