Ebola virüsü hakkında bilmeniz gereken 5 şey

Salı günü çıkan haberlere göre Ebola virüsü taşıdığından şüphelenilen bir hasta ABD’deki Texas Health Presbyterian Hastanesi’ne kaldırıldı. İşte ABD’deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin yayınladığı Ebola virüsü hakkında bilmeniz gereken 5 şey. B

Ebola virüsü hakkında bilmeniz gereken 5 şey
Salı günü çıkan haberlere göre Ebola virüsü taşıdığından şüphelenilen bir hasta ABD’deki Texas Health Presbyterian Hastanesi’ne kaldırıldı. İşte ABD’deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin yayınladığı Ebola virüsü hakkında bilmeniz gereken 5 şey.
 
Belirtiler
 
Hastalığın belirtileri virüsü kaptıktan sonra 2 ila 21 gün arasında kendini gösterebilse de bu sürenin ortalama 8 ila 10 gün arasında olduğu aktarılıyor. Hastalığın belirtileri arasında 38.5 derece ateş, şiddetli başağrıları, kas ağrıları, halsizlik, ishal, kusma, anlaşılamayan kanamalar ve yaralar olabiliyor.
 
Bulaşma yolları
 
Virüs direkt iletişimden geçse de kan, idrar, tükürük, dışkı, kusmuk ve sperm gibi vücut sıvıları yoluyla da bulaşabiliyor. Hastalık enfeksiyonun bulaştığı iğne ve şırıngalar ve hasta hayvanlar yoluyla da bulaşabiliyor.
 
Hastalık hangi yollardan bulaşmıyor?
 
Ebola hava, su veya gıda yoluyla bulaşmıyor ancak vahşi hayvanların eti yendiğinde bulaşabiliyor.
 
En yüksek riske sahip kişiler
 
Sağlık görevlileri ve Ebola hastalarının aile ve arkadaşları hastalığın en yüksek bulaşma riskine sahip kişiler. Salgınlar Kongo Cumhuriyeti, Gabon, Güney Sudan, Fildişi Sahilleri, Uganda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi ülkelerde görülüyor. Ancak İngiltere ve Rusya’da da bazı vakalara rastlandı.
 
Hastalığı önleme yolları
 
Eğer salgınların yaşandığı yerlere yakınsanız veya bu bölgelere gidecekseniz, hijyene dikkat etmeli, kan veya diğer vücut sıvılarına dokunmamalı, hasta bir kişinin dokunduğu eşyalara dokunmamalı, yarasa ve benzeri hayvanlardan uzak durmalı ve Ebola hastalarının tedavi gördüğü hastanelere yaklaşmamalısınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler