Ebola, kanser ve HIV'e karşı etkili olan bir aşı

Kuzey Kore MERS, Ebola, kanser ve HIV'e karşı etkili olan bir aşı geliştirdiğini iddia etti. Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'nın haberinde MERS, Ebola, HIV, tüberküloz ya da kansere karşı etkili olan bir aşının geliştirildiği iddia edildi. Kumdang-

Ebola, kanser ve HIV'e karşı etkili olan bir aşı
Kuzey Kore MERS, Ebola, kanser ve HIV'e karşı etkili olan bir aşı geliştirdiğini iddia etti. 
Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'nın haberinde MERS, Ebola, HIV, tüberküloz ya da kansere karşı etkili olan bir aşının geliştirildiği iddia edildi. Kumdang-2 adı verilen aşının aynı zamanda hamilelik döneminde ortaya çıkan mide bulantılarında da etkili olduğu belirtildi. Kuzey Kore'de söz konusu aşı, 'Herkesin sağlıklı olmaya hakkı var' sloganıyla tanıtıldı. Kuzey Kore ilaç firması Pugang, geliştirdiği bu aşının ginsengin yanı sıra nadir bulunan elementleri içerdiğini ifade etti. KCNA haber ajansı aşı üzerinde 1989 yılından bu yana çalışıldığını kaydetti. Aşının insanların bağışıklık sistemini güçlendirirken, kötü virüslere karşı etkili olduğu kaydedildi. Ancak haberde söz konusu aşı ile ilgili bilimsel kanıtlara yer verilmedi.
Kuzey Kore'nin komşusu Güney Kore şu sıralar MERS virüsüne karşı mücadele ediyor. Ülkede şimdiye dek 24 kişi MERS yüzünden hayatını kaybetti. Yetkililer 166 kişide virüs tespit edildiğini açıkladı. Suudi Arabistan'dan sonra en çok Güney Kore'de yaygınlaştığı görülen MERS virüsü, ülkede ilk olarak 20 Mayıs'ta ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler