Down sendromlulara özel klinik açılıyor.

Down sendromluların ve ailelerinin hastane hastane dolaşmasının önüne geçmek için açılan 228 yataklı klinikte 33 doktor hizmet verecek... Türkiye'de yaklaşık 100 bin down sendromluyu ve ailelerini rahatlatacak, onların hastane hastane dolaşmasını engelley

Down sendromlulara özel klinik açılıyor.
Down sendromluların ve ailelerinin hastane hastane dolaşmasının önüne geçmek için açılan 228 yataklı klinikte 33 doktor hizmet verecek...
 
Türkiye'de yaklaşık 100 bin down sendromluyu ve ailelerini rahatlatacak, onların hastane hastane dolaşmasını engelleyecek bir adım atılıyor. İlk Down Sendromu Kliniği; İstanbul Bilim Üniversitesi Şişli Florence Nightingale Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Down Türkiye-Down Sendromu Derneği işbirliği ile Şişli Florence Nightingale Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezinde faaliyete geçiyor. Down sendromlulara özel olarak kurulan klinik 228 yataklı. Diş veya göz gibi hastalıkların tedavisi de burada yapılacak. Sadece down sendromlular ile özel olarak ilgilenecek 33 doktorun 6 tanesi göz, 1 tanesi de diş hekimi.
 
"SGK GEÇERLİ OLACAK"
 
Klinik fikri; ailelerin down sendromlu çocuklarının sağlık kontrollerinin ve tedavilerinin down sendromu konusunda deneyimli doktorlar tarafından yapılması talebi ve yaşanan bir takım olumsuz tecrübelerin nasıl düzeltilebileceği sorusu üzerine ortaya çıktı. Klinikle amaçlanan ise down sendromunda sık karşılaşılan hastalıklar konusunda deneyimli doktorların müdahale etmesi. Böylece aileler çocukları için kaliteli sağlık hizmeti alırken, tüm kontrollerini aynı yerde yaptırarak zaman kazanacaklar ve doğru bilgiye ulaşmak için bebekleri ile hastane hastane dolaşmak zorunda kalmayacaklar. Down sendromluların beden ve ruh sağlıklarına ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik her türlü sağlık hizmeti, tıbbi tetkik ve tedavileri ile psikososyal rehabilitasyonu bu merkezde gerçekleşebilecek. Ayrıca klinikte tüm ücret fiyatlandırması SGK'nın 'Üniversite Hastanelerinde Sağlık Uygulama Tebliği' uyarınca yapılacak.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler