Domuz gribi yine hortladı

 Norveç'te geçen hafta 11 yaşındaki çocuğun domuz gribinden hayatını kaybetmesinden sonra, 14 yeni H1N1 vakasına daha rastlandığı açıklandı.Norveç Halk Sağlığı Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, ülkede Domuz gribi tehlikesi henüz bitmiş değil. Bu nede

Domuz gribi yine hortladı

 Norveç'te geçen hafta 11 yaşındaki çocuğun domuz gribinden hayatını kaybetmesinden sonra, 14 yeni H1N1 vakasına daha rastlandığı açıklandı.

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, ülkede Domuz gribi tehlikesi henüz bitmiş değil. Bu nedenle, Norveç'te risk grubundaki herkes aşı olmaya çağrıldı.

Enstitü, Norveç'te değişik bölgelerde hastanelere başvuran 14 kişide yapılan testler sonucunda domuz gribi virüsü (H1N1) rastlandığını belirtti.

Norveç'te domuz gribi virüsünün en fazla yaygın olduğu 2009 yılında 32 kişinin öldüğü bildirildi.

Bu arada İsveç Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünden Mikrobiyolog bölüm sorumlusu Mia Brytting, yaptığı açıklamada, bu yıl için ülkede domuz gribi vakası görülmediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler