"Diş eksikliği erken yaşlandırıyor"

 Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, çekilen diş alanında oluşan boşluğun implant ya da protez gibi işlemlerle doldurulmaması halinde çene kemiğinin eriyerek yaşlı bir yüz görüntüsü oluşturmaya başlayacağı uyar

"Diş eksikliği erken yaşlandırıyor"

 Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, çekilen diş alanında oluşan boşluğun implant ya da protez gibi işlemlerle doldurulmaması halinde çene kemiğinin eriyerek yaşlı bir yüz görüntüsü oluşturmaya başlayacağı uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Uysal, yaptığı açıklamada, ideal hekimlerin hiçbir dişin çekilmesini önermediğini, çürüyen dişlerin mutlaka dolgu, kanal tedavisi ile kurtarılması gerektiğini belirtti.

"Çok basit çürükler nedeniyle diş çekimini kasaplık olarak değerlendiriyorum" diyen Uysal, her zaman dişin kurtarılması taraftarı olduklarını vurguladı.

Uysal, herhangi bir nedenle dişin çekilmesiyle birlikte oluşan boşluğun sağ ve solundaki dişlerin yavaş yavaş eğrilmeye, yukarıdaki dişin ise aşağıya doğru uzamaya başladığını ifade etti.

Dişin çene kemiğinin korunmasına neden olduğuna dikkati çeken Uysal, şöyle konuştu:

"Bu boşluklar doldurulmadığı zaman her geçen gün telafisi imkansız hale geliyor. Bu kötü bir durum. Dişler çene kemiğini koruyan varlıklar. Dişin çekilmesiyle birlikte dişlerin üstüne gelen baskılar nedeniyle çene kemiği eriye eriye yaşlı yüz görüntüsü oluşmaya başlıyor. Dişi olmayan kişilerin protezlerini çıkardıklarında dudaklarının üst üste geldiğini görebiliyoruz. Diş çekildiği zaman mutlaka o boşluk implant, protez gibi işlemlerle doldurulmalı. Her bir diş çekiminden sonra mutlaka o boşluklar en ideal şekilde kapatılmalı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler