Dikkat! Bu ilaçlar piyasadan çekildi

Rogan Topikal adlı saç dökülmesine karşı kullanılan losyon ilacın bazı serilerinin geri çekilmesine karar verildi.Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ilacı halihazırda kullanmakta olan hastaların panik yapmasına g

Dikkat! Bu ilaçlar piyasadan çekildi

Rogan Topikal adlı saç dökülmesine karşı kullanılan losyon ilacın bazı serilerinin geri çekilmesine karar verildi.

Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ilacı halihazırda kullanmakta olan hastaların panik yapmasına gerek yok.

Açıklamaya göre, ilacın bazı serileri üzerinde yapılan inceleme ve analiz sonuçları kriterleri karşılamadı. Rafta beklemesi halinde ilaçta çökelti ortaya çıkabileceği anlaşıldı.

Bu gerekçeyle de ilacın uygun olmayan serilerinin eczane, ecza deposu ve hastanelerden toplatılmasına karar verildi. Yani kararla, söz konusu ilacın rafta beklemesinin ve bunun beraberinde getireceği olası risklerin önüne geçilmiş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler