Dik duramıyorsanız bu habere dikkat!

Yapılan araştırmalar, duruşumuzun sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da bizi yansıttığını gösteriyor. Bilim insanları, dik ve düzgün duruşa sahip olan kişilerin kendinden emin oldukları ve özgüvenlerinin daha fazla olduğunu bulmuş.Okan Üniversit

Dik duramıyorsanız bu habere dikkat!

Yapılan araştırmalar, duruşumuzun sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da bizi yansıttığını gösteriyor. Bilim insanları, dik ve düzgün duruşa sahip olan kişilerin kendinden emin oldukları ve özgüvenlerinin daha fazla olduğunu bulmuş.

Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, duruşumuzla ilgili göz ardı edilen bu konuda önemli bilgiler verdi. Şenbursa, “Davranış bilimcilerin yaptığı araştırmalar sonucunda, dik duruşun hayatınızdaki pozitif anılarınız ortaya çıkardığı ya da genel olarak pozitif düşüncelere sahip olduğunuzu göstermiştir. Kötü duruş ise enerjinizin düşmesine ve dolaylı olarak depresyona daha yatkın hale gelmenize neden olmaktadır'' dedi.

Nefes alış verişiniz zorlaşır, sindirim problemleri ortaya çıkabilir

Dik durmamanın zararları bunlarla sınırlı değil elbette. Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa şöyle devam ediyor: “Duruşunuz kötü olması omurga üzerine aşırı yük binmesine, bel ve boyun bölgesinde gerginliklere ve ağrılara yol açar. Aynı zamanda yorgunluk, baş ağrısı ve tutulma hissi de duruşunuzun bozuk olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Yapılan araştırmalar duruş bozukluğunun iç organlar üzerinde de ciddi etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kamburluğun artması ile nefes alış verişiniz zorlaşır, kan basıncı yükselir ve sindirim problemleri ortaya çıkabilir. En önemlisi ise göğüs kafesinin sıkışması akciğerlere baskının artmasına ve solunum kapasitesinin %30 oranında azalmasına neden olur. Düzgün duruşla bütün bu stresler ortadan kalkar, kaslardaki gerginlikler azalır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık