Coşkun:Özellerin kıymetini bilelim

Karadeniz Sağlık Kuruluşları Derneği(KASKUDER) Başkanı Dr. İrfan Coşkun, Trabzon’da son açılan özel YıldızlıGüven Hastanesi ile özel hastane sayısının 3’e çıktığını belirterek herkesin özel hastanelerin kıymetini bilmesini ve sahip çıkmasını istedi. Konuy

Coşkun:Özellerin kıymetini bilelim

Karadeniz Sağlık Kuruluşları Derneği(KASKUDER) Başkanı Dr. İrfan Coşkun, Trabzon’da son açılan özel YıldızlıGüven Hastanesi ile özel hastane sayısının 3’e çıktığını belirterek herkesin özel hastanelerin kıymetini bilmesini ve sahip çıkmasını istedi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. İrfan Coşkun, AK Parti Hükümeti’nin 8 yıldır yürüttüğü ve büyük oranda başarı sağladığı dönüşüm ve reform çalışmalarının en büyük kazanımlarından birisinin özel sağlık sektörünün önünün açılması olduğunu hatırlattı. Bu sayede özel sağlık sektörünün ülkede hızla büyüdüğüne dikkat çeken Coşkun “Artan sağlık harcamaları ve SGK bütçe açığının büyümesi nedeniyle sanki bunun sorumlusu özel sağlık sektörüymüş gibi son 2-3 yılda sektörün büyümesi çıkarılan yönetmelik ve genelgelerle durduruldu.

 

Bugün kolay kolay bir özel hastane yapılamamakta, mevcut özel hastaneler kadrolarını ve kapasitelerini kolayca artıramamakta ve ağır katkı payları ve fark ücret sınırlandırmalarından dolayı kalitelerini yükseltememektedir. Son yıllardaki bu önü kesilmişliğine rağmen ilimizdeki özel hastane sayısı artmış ve kaliteleri yükselmiştir. Özel Karadeniz Hastanesi ve Özel İmperial Hastanesi’nden sonra Akçaabat ilçemizde açılan Özel Güven Hastanesi ile birlikte ilimizdeki özel hastane sayısı üç olmuştur.

 

Bu hastaneler yaklaşık 250 yatak kapasitesi ve 800 çalışanı ile bölgede sağlık alanında önemli bir boşluğu doldurduğu gibi ciddi bir istihdam sağlamıştır. Bunların dışında ilimizde 2 tıp merkezi, 2 fizik tedavi merkezi ve 3 de diyaliz merkezi hizmet vermektedir. Zor şartlarda ayakta kalmaya çalışmakla birlikte hizmet kalitesini düşürmeden bölge halkımıza sağlık alanında önemli bir alternatif sunan özel sağlık kuruluşlarımızın kıymeti bilinmeli ve herkesçe sahip çıkılmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık