Cilt bakımı hakkında bilinmesi gerekenler

Cilt, vücut için önemli bir parçadır. Gerekli özeni ve temizliği yaptığımız zaman uzun yıllar bakımlı bir halde kalır. Cilt bakımı; sadece yüz bölgesine değil, tüm vücut üzerinde yapılmalıdır. Sağlıklı bir cilt için, beslenme alışkanlıklarına dikkat edilm

Cilt bakımı hakkında bilinmesi gerekenler

Cilt, vücut için önemli bir parçadır. Gerekli özeni ve temizliği yaptığımız zaman uzun yıllar bakımlı bir halde kalır. Cilt bakımı; sadece yüz bölgesine değil, tüm vücut üzerinde yapılmalıdır. Sağlıklı bir cilt için, beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmelidir. Düzenli olarak spor yapılmalıdır. Cilt bakımını evde doğal yöntemlerle yapılabilirken, klinik ortamında uzman kişiler tarafından özel tekniklerle de yapılmaktadır. Cildin türüne uygun cilt temizleyiciler, peelingler, tonikler gibi dermakozmetik ürünler tercih edilmelidir.

Etiketler : Kadıköy Cilt Bakımı

Makyaj, stres, kötü hava, sigara, alkol tüketimi, yanlış beslenme, hareketsizlik ve cilt üzerine uygulanan yanlış ürünler, cilde zarar verir ve yapısını bozabilirler. Bu tarz olumsuz nedenler, cildin soluk, yaşlı ve sağlıksız görünmesine neden olurlar.

Evde yapılan cilt bakımlarında, uygun dermakozmetik ürünleri kullanılabilir. Gerekli temizlik ve özen cilde gösterildiği zaman yeterli olabilir. Fakat cilt üzerinde, evde yapılan uygulamalarla geçmeyen problemler var ise kliniklere başvurulabilir. Kliniklerde, uzman kişiler tarafında yapılan profesyonel cilt bakımı yapılmaktadır. Profesyonel cilt bakımında, cildin ölü hücrelerden kurtularak, temiz cildin açığa çıkması sağlanır. Böylece, ciltte sivilcelenme, kuruma, gözeneklerin tıkanması ve cildin toksinlerini atması sağlanır. Böylece cilt yeniler ve daha sağlıklı bir hale gelir. Eksilmiş olan kollajen üretimi ve kan dolaşımının artması sağlanır. Cildin ihtiyacı olan oksijen seviyesi artar. Cilt güzel, sağlıklı bir hale gelir. Kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlamaktadır.

Profesyonel cilt bakımı bir çok aşamadan oluşmaktadır.

  • cilt yapısına uygun temizleyiciler kullanmak
  • gözeneklerin açılması için buhar uygulamak ardından kremle beslemekle başlar.

Daha sonra ise peeling işlemi yapılmaktadır. Peeling işleminde, cilt derinlemesine temizlenir ve ölü tabakalardan kurtulması sağlanır. Akne oluşumunu engellemek için, özel bir cihazla dezenfekte işlemi yapılır. Ardından kan dolaşımını düzenlemek için özel bir şekilde masaj yapılmaktadır. Son olarak ise cilde uygun maske ile yüzün dinlenmesi sağlanır. Bu işlemler bittikten sonra cilt üzerine yüz bakım kremi ve güneş koruyucu kremler uygulanarak,cildin zarar görmesi engellenir.

Cilt bakımı ayda 1 kere düzenli olarak yapılmalıdır. Daha sağlıklı, canlı ve parlak görünüm için gereklidir. Düzenli yapılan cilt bakımında siyah nokta ve sivilce oluşumunun önüne geçilir. Sağlıklı bir cilt için önemli olabilir.

Bilgi için teşekkürler : Euroderm Estetik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler