Çernobilin bilimsel verileri yok!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi ve Karadeniz Lösemili Çocuk Hastalar Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, Trabzon'da Çernobil'e dayalı kanser vakasının arttığına dair bilimsel veriler olmadığını söyledi. Erduran, katıldığı Trabzon İl

Çernobilin bilimsel verileri yok!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi ve Karadeniz Lösemili Çocuk Hastalar Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, Trabzon'da Çernobil'e dayalı kanser vakasının arttığına dair bilimsel veriler olmadığını söyledi.

Erduran, katıldığı Trabzon İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzon'da ve Türkiye'de sağlık yatırımlarında önemli hamleler yapıldığını ancak eksikliklerin hala var olduğunu belirtti.

İl Genel Meclisi gibi bir kurumun lösemili çocuk hastaların tedavisi, tedavi imkanları ve mekanlarının geliştirilmesi ile ilgili olaya sıcak bir yaklaşım göstermesinden hem dernek başkanı hem de bir bilim insanı olarak memnuniyet duyacağını ifade eden Erduran, ''En kısa zamanda bu konuda ortak çalışmaya hazırız'' dedi.

Lösemili hastalar ile ilgili taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini kaydeden Erduran, ''İl Genel Meclisinin tüm üyelerinin, özellikle mensubu olduğu parti yetkililerine şu konuda baskı yapmasını istiyoruz; Trabzon'a önce onkoloji enstitüsü kurulsun, içinde de onkoloji hastanesi olsun. Bu da KTÜ bünyesi üzerinde şekillensin'' diye konuştu.

Erduran, Trabzon'da Çernobil'e dayalı kanser vakasının arttığına dair bilimsel veriler olmadığını da sözlerine ekledi.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ise Trabzon'da Onkoloji Hastanesinin kurulması ile ilgili hükümetin ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, ''Bunun nasıl, ne şekilde olacağına elbette ilgili kurumlar karar verecek, bilim insanları da kuşkusuz görüşlerini belirtecektir. Biz kısa dönemde lösemili çocuk hastalarımız için KTÜ bünyesi içerisinde yapılan iyi, güzel yatırımlara destek vermek istiyoruz. Bunun için de ortak çalışma kararlılığımızı göstereceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık