Canlıdan akciğer nakline izin çıktı

Organ nakli haftasında akciğer hastalarına müjdeli haber Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinatörü Arif Kapuağası'ndan geldi. Kapuağası, Türkiye'de ilk kez canlıdan akciğer nakli yapılabilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Türkiye'de sadece kadav

Canlıdan akciğer nakline izin çıktı

Organ nakli haftasında akciğer hastalarına müjdeli haber Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinatörü Arif Kapuağası'ndan geldi. Kapuağası, Türkiye'de ilk kez canlıdan akciğer nakli yapılabilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Türkiye'de sadece kadavradan akciğer nakli yapılabildiği için akciğer hastalarının yurtdışına gittiğini belirten Kapuağası, "Uzman doktorlardan oluşan ekibi, canlıdan akciğer nakli konusunda dünyanın en başarılı ülkesi olan Japonya'ya 2 aylık eğitime gönderiyoruz. Gelecek yıldan itibaren canlıdan organ naklini başlatacağız" dedi. Kapuağası, canlıdan akciğer naklinin tıpkı böbrek, karaciğer nakillerinde olduğu gibi 4'üncü dereceye kadar akrabalardan yapılabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık