Burun estetiğine dikkat

Burun, yüz bölgesinin tam ortasında bulunduğundan en çok dikkat çeken organdır. Yüz şeklini, yüz ifadesini ve bakışların oluşmasında önemli bir yapıya sahiptir. Asimetrik bozukluk, eğrilik, burun şeklinin kemerli olması, büyüklük ya da küçüklük gibi burun

Burun estetiğine dikkat

Burun, yüz bölgesinin tam ortasında bulunduğundan en çok dikkat çeken organdır. Yüz şeklini, yüz ifadesini ve bakışların oluşmasında önemli bir yapıya sahiptir. Asimetrik bozukluk, eğrilik, burun şeklinin kemerli olması, büyüklük ya da küçüklük gibi burun şeklini değiştirebilecek estetik bir görünüm verebilecek uygulamadır. Burun eti büyümesi, burun eğriliği, sinizüt gibi burundan hava alınmasını engelleyebilecek sıkıntılarında giderilmesinde kullanılabilecek bir yöntemdir.

Bakınız : Burun Estetiği İstanbul

Burun yapısı herkesin kendine özgüdür. Kemik, kıkırdak dokusu ve diğer dokular farklıdır. Bu yüzden burun estetiği yaparken, kişisel özellikleri dikkate alınmalıdır. Aynı burun şekli herkese uygulanmamalıdır. Doğal bir görünüm olması için, kişisel özelliklere önem verilmelidir.

Burun estetiği yapılırken, 2 yöntem kullanılır. Bunlar; açık ve kapalı yöntemlerdir. Açık yöntemde; Burun üzerinde ki deri, burun ucundan kesilerek iskelet üzerinden kaldırılır. Bütün işlemler yapılır ve burun derisi tekrar yerleştirilir ve burun ucundan ufak bir dikişle kapatılır. Bu işlemde ufak çaplı bir dikiş izi kalabilir. Zaman geçtikçe bu iz görünmez hale gelir. Yapılan işlemin görülmesi için deri'nin tam olarak oturması beklenir. Kapalı yöntem; Bu yöntemde,burun deliğinin bir kaç milim içerisinden ufak kesiler açılır ve bütün işlemler bu kesilerden yapılır. Herhangi bir iz kalmaz. Yapılan işlem hemen görülebilir. Burun estetiği uygulamasının saati, yapılan işleme göre farklılık göstermektedir. Ortalama olarak 2 saat süren bir uygulama olup, genel anestezi kullanılarak yapılmaktadır. İşlem bittikten sonra kişinin burun üzerine kalıp yerleştirilir. Bu kalıp burun şeklinin oturmasını ve değişime uğramamasını sağlar. 7 gün sonra çıkartılabilecek kalıbın, ıslanmaması gereklidir. Burun estetiği yapılmadan önce kişinin gerekli kontrolleri yapılmalıdır. Kullanılması mümkün yöntemler belirlenmelidir. Burun estetiği yapıldıktan sonra yan etki olarak, şişlik, uyuşukluk ve morluk görülebilir. Bu yan etkiler, yaklaşık olarak 1 hafta içerisinde geçmektedir. Burun şeklinin tam oturması için de 6 ay ile 1 yıl arasında vakit geçmelidir. Burun estetiği sonrasında işlemi yapan cerrah tarafından hasta takibi yapılmalıdır. Düzenli kontrolleri sağlanmalıdır. Kontroller de nefes alma ile ilgili problemler çıkarsa düzeltilmelidir.  

Devamını Oku : Op. Dr. Arda Katırcıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık