Bundan da domuz çıktı!

 Hileciler boş durmuyor. Meyve çayına boya katan hileciler salep diye de domuz jelatini ve kanserojen yosun içiriyor.Soğuk havanın kendini iyiden iyiye gösterdiği günlerde daha çok ısınmak için içtiğimiz salep ve çayın da tadını kaçırdılar. Hileciler, çay

Bundan da domuz çıktı!

 

Hileciler boş durmuyor. Meyve çayına boya katan hileciler salep diye de domuz jelatini ve kanserojen yosun içiriyor.

Soğuk havanın kendini iyiden iyiye gösterdiği günlerde daha çok ısınmak için içtiğimiz salep ve çayın da tadını kaçırdılar. Hileciler, çaya ve salebe de el attı. Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırma Derneği Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, salepte ve çayda yapılan hileleri açıkladı. Salep yerine daha ucuz olması için aynı tadı veren katkı maddeleri kullanıldığını, kıvamını tutturmak için de domuz jelatini konulduğunu iddia eden Büyüközer, şunları kaydetti:

"Ayrıca bazı hileciler, deniz yosunlarından elde edilen Karragenan (E-407) kullanıyor. Kıvam artırıcı özelliği olan bu madde, etilen klorohidrin oluşumu sebebi ile yüksek kanserojen, ülser ve zehirlenme riski taşıyor."

Bazı bitki ve meyve çaylarında da boya ve aroma kullanıldığını söyleyen Büyüközer, "Meyveye has kokuyu ve rengi vermek için sağlıksız ve ucuz ürünler kullanılıyor" dedi. Hem sağlığı bozan hem de İslami şartlara uygun olmayan gıdalara sertifika vermediklerini anlatan Hüseyin Büyüközer, göze güzel görünen, aroması yüksek her ürünün sağlıklı olmadığını, tüketicilerin dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık