Bu lens körlüğü bitirecek

Araştırmacılar, göz kusurlarını tedavide daha ucuz ve etkili bir yöntem buldu. İnsan korneası, kök hücre içeren kontrak lenslerle tedavi edilecek.Sheffield Üniversitesi'nden bilim insanları, biyolojik olarak parçalanabilen kök hücre disklerini göze yerleş

Bu lens körlüğü bitirecek

Araştırmacılar, göz kusurlarını tedavide daha ucuz ve etkili bir yöntem buldu. İnsan korneası, kök hücre içeren kontrak lenslerle tedavi edilecek.

Sheffield Üniversitesi'nden bilim insanları, biyolojik olarak parçalanabilen kök hücre disklerini göze yerleştirerek, korneanın şeffaflığını yeniden kazanmayı umuyor.
 
Kök hücreler, farklı özelliklerdeki hücrelere bölünerek kendilerini yenileme yeteneğine sahipler. Bilim insanları, bu özellikleri sayesinde göz hücrelerine dönüşecek şekilde tasarlanan kök hücre yerleştirilmesi ile gözün doğal olarak tedavi edileceğini umuyor.
 
Geleneksel olarak uygulanan kök hücre tedavilerinde, bağışlanmış kornealar göze transfer ediliyor. Ancak bazı durumlarda tedavi gören göz, korneanın yenilenmesi için gereksinim duyduğıu kök hücreleri reddediyor. Yeni yöntemde ise, kök hücre içeren küçük paketlerle donatılmış ve biyolojik olarak parçalanabilen lensler kullanılıyor.
 
İLK KEZ HİNDİSTAN'DA DENENECEK
 
Küçük paketler hem kök hücreleri koruyor hem de hücrelerin sağlayacağı faydayı en üst düzeye çıkarıyor. Kök hücreler olmadan, ince beyaz bir yara korneada oluşuyor ve bazı durumlarda tamamen görüş kaybına neden oluyor. Sheffield Üniversitesi'nden Frederick Claeyssens, yeni yöntemin hem daha iyi hem de daha ucuz olacağını söyledi. Yeni yöntem ilk olarak Hindistan'da denenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler