Bu hastalık giderek artıyor....

 Bulaşıcı bir hastalık olmamasına rağmen hastalığın görülme sıklığı artmaya devam ediyor. Bulaşıcı bir hastalık olmamasına rağmen diyabetin(şeker hastalıının) görülme sıklığı artmaya devam ediyor. Ülkemizde  1998-2010 yılları arasında, diyabet sıklığı %7,

Bu hastalık giderek artıyor....

 

Bulaşıcı bir hastalık olmamasına rağmen hastalığın görülme sıklığı artmaya devam ediyor.
 
Bulaşıcı bir hastalık olmamasına rağmen diyabetin(şeker hastalıının) görülme sıklığı artmaya devam ediyor. Ülkemizde  1998-2010 yılları arasında, diyabet sıklığı %7,2’den %13,2’ye çıkmış olup yaklaşık % 95 arttı.
 
Obezitedeki artış ise diyabetteki  bu yükselişin en önemli sebebi. Temelde ise bütün bu sorunlar sağlıksız beslenmeden ve hareketsiz yaşamdan kaynaklanıyor.
 
 
 Prof. Dr. Serdar Güler konuyla ilgili, " Diyabetli hastalarımızın en önemli özelliği beslenmelerine çok dikkat etmeli özellikle bunların günde en az üç öğün eğer ilaç kullanıyorlarsa altı öğün gıda almaları çok önemli" diyor.
 
Eğer kişide şeker hastalığı var ise gebelik öncesinde ve gebelik planlıyorsa muhakkak gebe kalmadan önce hekimiyle görüşerek çok iyi kontrol altına alması gerekiyor.
 
Uzmanlar şeker kullanımında da daha dikkatli olunması gerektiği söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler