Bu göz rengine sahipseniz dikkat!

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. İlter Varinli, güneş ışınlarının şapka ve güneş gözlüğü takmayan kişilerde kalıcı görme hasarı oluşturabileceğini söyledi.Açık renkli gözlere sahip kişilerin güneş ışınlarından daha fazla etkileneceğini anlatan Prof. Dr.

Bu göz rengine sahipseniz dikkat!

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. İlter Varinli, güneş ışınlarının şapka ve güneş gözlüğü takmayan kişilerde kalıcı görme hasarı oluşturabileceğini söyledi.

Açık renkli gözlere sahip kişilerin güneş ışınlarından daha fazla etkileneceğini anlatan Prof. Dr. Varinli, “Açık renkli gözlerde melanin pigmenti azdır. Melanin pigmenti vücudumuzu ultraviyoleye karşı koruyan bir yapıtaşıdır. Bu nedenle açık tenli, açık renk gözlere sahip kişilerde koruma mekanizması zayıftır.

Güneş ve güneş ışınlarına karşı çok daha fazla hassastırlar. Açık gri ve mavi gözler güneşin zararlı ışınlarından en çok etkilenen gözlerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık