Botoks İşlemi nasıl yapılır?

Clostridium botulinum adı verilen bir bakteriden elde edilen botoks maddesi ile ciltteki çizgiler, kırışıklıklar yok edilebilmektedir. Hiç bir cerrahi işlem uygulanmadan, sadece mikro ince uçlu iğneler yardımı ile cilt altına enjekte edilmesi ile uygulana

Botoks İşlemi nasıl yapılır?

Clostridium botulinum adı verilen bir bakteriden elde edilen botoks maddesi ile ciltteki çizgiler, kırışıklıklar yok edilebilmektedir. Hiç bir cerrahi işlem uygulanmadan, sadece mikro ince uçlu iğneler yardımı ile cilt altına enjekte edilmesi ile uygulanabilmektedir. Genellikle iki kaş arası, kaza ayağı, ağız çevresi, alın çizgileri, kaş kaldırma, dekolte ve burun ucu gibi bölgelerde kullanılmaktadır. Botoks uygulaması ortalama olarak on dakika sürmektedir ve ince uçlu iğneler sayesinde ağrısız, anestezi gerektirmeden uygulanabilmektedir. Botoks uygulamasının ardından cilt üzerinde herhangi bir enjeksiyon izi olmaz ve kişi günlük aktivitelerine devam edebilir. Uygulamanın etkisi üç ve ondört gün arasında etkisini göstermeye başlar ve üç, dört ay etkisini sürdürerek devam eder. Kolay uygulanabilir olması ve kısa sürede sonuçlar alınması sebebi ile yoğun olarak tercih edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık