Böbreğinden 200 taş çıktı!

Hastaneye karnının sol yanında ağrı çektiğini belirterek gelen 77 yaşındaki bayan hastanın yapılan muayene ve tetkiklerinde sol böbreği dolduran çok sayıda taş tespit edildi. Kapalı böbrek taşı ameliyatı yapılan hastanın böbreğini dolduran en büyüğü 1 cm

Böbreğinden 200 taş çıktı!

Hastaneye karnının sol yanında ağrı çektiğini belirterek gelen 77 yaşındaki bayan hastanın yapılan muayene ve tetkiklerinde sol böbreği dolduran çok sayıda taş tespit edildi. Kapalı böbrek taşı ameliyatı yapılan hastanın böbreğini dolduran en büyüğü 1 cm çapında yaklaşık 200 adet taş tespit edildi. Taşlar tek tek alınarak hasta sağlığına kavuşturuldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Özel Giresun Ada Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. Ercan Öğreden, kapalı böbrek ameliyatının hastanelerinde yaklaşık bir yıldır yapıldığını hatırlatarak “Kapalı böbrek taşı ameliyatlarında ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştık. Ancak yaptığımız ameliyatın gururunu taşıyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık