Bilinçsiz zayıflama uyarısı

 - Adıyaman’da şifalı bitkiler satışı yapan Yetkin Şifalı Bitkiler İşletmecisi Ercan Yetkin, vatandaşları bilinçsiz zayıflama konusunda uyardı. Bilinçsiz zayıflamanın insan üzerinde zararlı etkiler bıraktığını ifade eden Ercan Yetkin, günlük yaşamda kilo

Bilinçsiz zayıflama uyarısı

 

- Adıyaman’da şifalı bitkiler satışı yapan Yetkin Şifalı Bitkiler İşletmecisi Ercan Yetkin, vatandaşları bilinçsiz zayıflama konusunda uyardı. 

Bilinçsiz zayıflamanın insan üzerinde zararlı etkiler bıraktığını ifade eden Ercan Yetkin, günlük yaşamda kilo sorununun her geçen gün arttığını, bununla berber bir çok vatandaşın kulaktan duyma yöntemlerle zayıflamaya çalışarak kendi sağlıklarına zarar verdiğini söyledi.

"Günlük yaşamımızda her yerde fazla kilo muhabbetlerini sıkça duyuyoruz" diyen Yetkin, bunun yanı sıra bazı kişilerin kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiğini ve sonuçta sağlığa zararlı olabilecek sendromlara yakalandıklarını belirtti. Yetkin, "Başta Endokrinoloji Metabolizma ve Diyet uzmanına gitmeliyiz. Günlük kalori tüketimi, hormon testleri, beslenme şekli, öğün saatleri, ara öğünlerde neler tüketmemiz hakkında bilgi edinmeliyiz. Fazla kilomuzun kaynağını tespit etmeliyiz. Tecrübeli, bilgeliğinden emin olduğunuz şifalı bitki işini kendisine meslek edinmiş aktarlara danışarak da ek gıda takviyelerinden faydalanabilirsiniz" diye konuştu.

Kilo fazlası olan bazı kişilerin bilinçsiz diyet yaparak, aç kalarak, tek tip beslenerek, sauna eşofmanları giyerek ya da hamamlarda terlemek gibi yanlışlıklarla kendi başlarına çareler aramakta olduklarına değinen Yetkin, "Günlük almamız gereken kaloriden daha az kalori alındığı zaman hayati tehlike oluşabilir ya da saç dökülmesi, bitkinlik, halsizlik, kalp ritmi bozukluğu görebilirsiniz. Bu uygulamalarla kilo vermek yerine sağlığımız bozulur. Bin 200 kalorilik diyeti uygulayan kişi, yağ metabolizmasını harekete geçirmek için zayıflatıcı hormonları üreten besinleri alamıyor. Yemek yenildiğinde, kan şeker oranı yükseldiğinde midenin arkasında olan, boşaltıcı kanallarıyla onikiparmak bağırsağına bağlı, iç ve dış salgıları olan pankreas insülini, kandaki şekeri hücrelere taşıması için görevlendirir. Ancak, şişmanlatıcı hormon insülin kanda yüzdüğü sürece yağlar sökülemez, aksine yağ bezlerine bile sokulur" dedi.

Yetkin, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"İnsülin kandan kaybolduğunda, zayıflama hormonu glukagon devreye girer ve depolardaki yağı hareketlendirerek, yakılması için kaslara nakliye eder. Sürekli bünyenin yakması için insülin üretmesi gereken besinleri yiyenlerin ister istemez kilo aldığına, bu nedenle yiyeceklerin kalori miktarından ziyade besinlerin şeker endeksine dikkat edilmesi gerekmektedir."

Ercan Yetkin, vatandaşların vücutta bulunan yağları daha sağlıklı yakabilmeleri için spor aktivitelerine daha çok katılmaları gerektiğini vurguladı. Yetkin, "Günde en az bir saat spor yapmalı ve güne erken başlamalıyız ki, kahvaltıyı erkenden yapalım. Kahvaltıdan önce bir tatlı kaşığı yulaf kepeği yeyip üzerine iki bardak su içersek, beslenme desteği olarak içerdiği yüksek lif sayesinde mide ve bağırsak fonksiyonlarını düzenliyor ve uzun süreli tokluk hissi oluşturarak kilo kontrolünü de destekliyor. Ara öğünleri gelenek haline getirmeli, ceviz, fındık, fıstık veya sebze, meyve gibi sağlıklı ve doğal besinlerin tercih edilmesi önemlidir. Bu bilgi ışığından sonra zayıflamak için şifalı bitki kullanabilirsiniz. Bu bilgileri edinmeden asla kilo sorununuz için hiçbir şey kullanmayınız" ifadelerini kullandı. 

23 yılda edindiği tecrübelerini de paylaşan Yetkin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sabah saat 07.00'den önce kahvaltı, öğlen en geç saat 13.30'da ve akşamda saat 19.30'da yemek yemeliyiz. Sabah vezir gibi, öğlen kral gibi, akşam da fakir gibi yemeliyiz. Günde 2,5 litre su tüketilmeli, spor aktivitelerinden faydalanmalıyız. Faydasını göreceğiniz bitkileri sıralayacak olursak; funda yaprağı, sandaloz, biberiye, şahtere, rezene, anason, kekik, defne yaprağı, hibüsküs, zencefil kökü, barut ağacı kabuğu, mersin yaprağı, mate yaprağı, kiraz sapı, mısır püskülü, cinnamın, tarçın, yeşil çay gibi saymakla bitmeyen bitkilerin ortak özelliği vücutta birikmiş yağ metabolizmasını çalıştırarak yağların vücuttan atılmasına yardımcı olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık