Bakanlıktan 81 ile genelge

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ulusal Tütün Kontrolü Programı Eylem Planı 2015-2018" kapsamında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından 81 il valiliğine "Tütün kontrolü uygulamaları" konulu

Bakanlıktan 81 ile genelge

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ulusal Tütün Kontrolü Programı Eylem Planı 2015-2018" kapsamında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından 81 il valiliğine "Tütün kontrolü uygulamaları" konulu genelge gönderildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'nın tütün kullanımına bağlı hastalık ve ölümleri azaltmak için bugüne kadar gösterdiği mücaleye ilişkin "Tütün kullanımına bağlı hastalık ve ölümleri azaltmak amacıyla tütünle mücadelede ilk uluslararası anlaşma olan "Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesini" ülkemiz 28 Nisan 2004 tarihinde imzalamıştır. Ülkemiz tütün kontrolü çalışmalarına yön vermek amacıyla bu çerçeve sözleşmesinin hükümlerini temel alarak hazırladığı "Ulusal Tütün Kontrol Programını" hayata geçirmiştir. 2008-2012 yıllarını kapsayan bu eylem planı ile tütünle mücadelede önemli başarılar elde edilmiştir. Yürütülen çalışmalar sonucunda 2008 yılında yüzde 31,2 olan ülke genelinde sigara kullanma oranının 2012 yılında yüzde 27,1'e gerilediği görülmüştür. Bu başarının devam etmesi ve daha fazla insanımızı sigaranın zararlarından koruyabilmek için Eylem Planında yer alan hedef, strateji ve faaliyetler günümüz şartları da göz önünde bulundurularak 2015-2018 yıllarını kapsayacak şekilde güncellenmiştir. Hazırlanan "Ulusal Tütün Kontrolü Programı Eylem Planı 2015-2018" 27 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile uygulamaya girmiştir" bilgilerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler