Bakan uyardı! Günde en az yarım saat...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlığına önem veren vatandaşların günde en az yarım saatini spor yapmaya ayırmaları gerektiğini belirtti. Florya’da halk sağlığı yürüyüşüne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam uyarılarında bulundu. Y

Bakan uyardı! Günde en az yarım saat...
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlığına önem veren vatandaşların günde en az yarım saatini spor yapmaya ayırmaları gerektiğini belirtti.
 
Florya’da halk sağlığı yürüyüşüne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam uyarılarında bulundu. Yürüyüş sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, “Hepimiz günde 3 öğün yemek yiyoruz. Yediklerimizi yakmak gibi bir sorumluluğumuz da var. Büyükşehirlerde artık masabaşı yaşam kültürü, hareketi sınırladı. Kendimize öğünler için 15’er dakika hatta rahat rahat yersek yarım saat ayırıyoruz. Bu da günde 1.5 saat eder. Kendisine değer veren, sağlığına önem veren her vatandaşımızın günde yarım saatini kendilerine ve sağlıklarına ayırmalarını istiyoruz. Günde yarım saat yürüyebilir, koşabilir, yüzebilir” dedi.
 
İnsanların spor yapma konusunda bahaneler üretmemesi gerektiğini savunan Müezzinoğlu, “‘Nerede yürüyeceğiz, nerede koşacağız’ gibi bahaneler arkasına kimse sığınmamalı. Her halükarda ayaküstü de olsa fastfood beslenmeyi yapıyorsa, hareketli yaşam için mutlaka bir şeyler yapmalı. Özellikle sabah ilk işimiz güzel bir kahvaltı ve yaklaşık yarım saatlik bir hareket. Sabah başaramadık isek akşam döndükten sonra çocuklarımızla ailemizle yarım saat yürüyebilmek geleceğimiz için de kendimiz için de önemli” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler