Az uyku şişmanlatıyor

 New York'taki Columbia Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmada, normal kilodaki erkek ve kadın 25 kişinin beyinleri manyetik rezonans ile görüntülendi. İngiliz basınından The Daily Mail sitesinde yer alan habere göre; bunlara hem meyve

Az uyku şişmanlatıyor

 

New York'taki Columbia Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmada, normal kilodaki erkek ve kadın 25 kişinin beyinleri manyetik rezonans ile görüntülendi.

 

İngiliz basınından The Daily Mail sitesinde yer alan habere göre; bunlara hem meyve ve sebze gibi sağlıklı yiyecekler hem de pizza, tatlı ve hamur işleri gibi sağlıksız yiyecekler gösterildi.

 

Bunların tepkileri günde 4 saatle günde 9 saatten fazla uyku durumuna göre ayrı ayrı incelendi. Araştırmaya liderlik eden Dr. Marie-Pierre St-Onge, yetersiz uyunması durumlarında insanların sağlıksız gıdalara daha çok yöneldiklerini tespit ettiklerini söyledi.

 

Dr. St-Onge, "Sınırlı uyku durumunda insanlar sağlıksız ürünleri daha cazip buluyor ve bunlara daha fazla yöneliyorlar" dedi.

 

St-Onge, bunun beyindeki sinir hücrelerinden kaynaklanan bir durum olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık