Avuç içi izi olmayana doktor yok!..

Sağlık alanındaki suistimal ve yolsuzlukları önlemek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından daha önce pilot bölge olarak birçok hastanede uygulanan Biyometrik Kimlik Doğrulama sistemi 1 Aralık'tan itibaren özel hastane ve tıp merkezlerinde mecburi hâle ge

Avuç içi izi olmayana doktor yok!..

Sağlık alanındaki suistimal ve yolsuzlukları önlemek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından daha önce pilot bölge olarak birçok hastanede uygulanan Biyometrik Kimlik Doğrulama sistemi 1 Aralık'tan itibaren özel hastane ve tıp merkezlerinde mecburi hâle geliyor.

Uygulama sayesinde özel hastaneye giden vatandaşlar sadece birkaç saniye içinde avuç içlerini sisteme okutarak sağlık hizmeti alabilecek. Sisteme kendi tanıtan hastalar ikinci defa özel hastaneye gittiklerinde nüfus cüzdanı olmadan da avuç içlerini cihaza okutarak hizmet alabilecekler. Sistem tıp fakültesi (üniversite) hastanelerinde ise 1 Eylül 2014'ten itibaren mecburi olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık