Astım ve alerjiye karşı bunu yapın

Yüksek kaliteli protein, doğal diyet lifi ve faydalı nişasta bakımından güçlü bir besin kaynağı olan kuru bezelye, içeriğindeki çinko sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda astım ve alerjinin etkilerini azaltmaya da yardımcı oluyor. Ta

Astım ve alerjiye karşı bunu yapın

Yüksek kaliteli protein, doğal diyet lifi ve faydalı nişasta bakımından güçlü bir besin kaynağı olan kuru bezelye, içeriğindeki çinko sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda astım ve alerjinin etkilerini azaltmaya da yardımcı oluyor.

Tahıl tanelerindeki protein miktarının iki katına sahip olan kuru bezelyenin 1/4 su bardağında şaşırtıcı şekilde 8 gram yüksek kaliteli, düşük yağlı ve tamamen bitkisel protein bulunuyor. Lisin açısından da zengin olan kuru bezelye ve bezelye unu, tahıl tanesindeki proteinleri tamamlayan bir amino asit dengesine sahip. Bezelyenin protein miktarı ve kalitesi bunun dünya genelindeki açlıkla mücadele programlarında hatırı sayılır bir ürün olmasını sağlıyor. Bu durum ayrıca, bezelye ununu ve bezelye proteini izolatlarını, günümüzde talep edilen protein açısından zenginleştirilmiş unlu ürün ve atıştırmalıklarda kullanıma son derece uygun kılıyor.

Düşük bir glisemik endekse (GE) sahip olan kuru bezelye kompleks ve yavaş sindirilen nişasta ve karbonhidrat öğünleri kan şekerindeki sert artışları da önlüyor.

Folat ve çinko yönünden oldukça zengin

Bezelye, hem folat hem de çinko açısından doğal bir kaynak. 1 su bardağında yaklaşık 125 mcg folat bulunan bezelye, bu sayede tavsiye edilen günlük folat miktarının yüzde 37’sini karşılıyor. Folat zenginleştirmesi doğum kusurlarının önlenmesindeki önemli rolü nedeni ile artık ABD’de ekmek dahil olmak üzere pek çok unlu ürün için bir zorunluluk haline getirildi.

Folat tüketimi astım ve alerji sorunlarını azaltıyor

Yapılan yeni bir araştırmanın sonucu, folat tüketiminin astım ve alerji sorunlarını azaltabileceğini gösteriyor. Bilimsel veriler, çinkonun hastalığa direnç ve bağışıklık konusundaki önemli rolünü vurgulamaya devam ediyor. Kuru bezelye unu gibi bakliyatlar, hem folat hem de çinko zenginleştirmesi açısından “doğal" bir seçenek teşkil ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler