Aspirinden bir mucize daha

Aspirin kalp krizinden sonra kanser riskini de azaltıyor. Oxford’lu bilim adamları her gün alınan 75 miligramlık bir aspirinin kolon kanseri riskini azalttığını belirledi:45 yaşından sonra her gün bir aspirin kanser riskini azaltıyor... Oxford Üniversites

Aspirinden bir mucize daha

Aspirin kalp krizinden sonra kanser riskini de azaltıyor. Oxford’lu bilim adamları her gün alınan 75 miligramlık bir aspirinin kolon kanseri riskini azalttığını belirledi:

45 yaşından sonra her gün bir aspirin kanser riskini azaltıyor... Oxford Üniversitesi’nin yapmış olduğu ve Lancet bilim dergisinde yayımlanan araştırmada 5 yıl süreyle aspirin alanların bağırsak kanseri riski dörtte bir oranında ve bu hastalıktan kaynaklanan ölümlerin sayısının da üçte bir oranında azaldığı sonucuna ulaşıldı.

İngiltere’de Kraliyet Tıp Kurumu’nun düzenlemiş olduğu bir konferansta konuşan Oxford Üniversitesi nörologlarından Dr. Peter Rothwell, her gün bir aspirin aldığını ve 5 ile 10 yıl içerisinde doktorların orta yaş ve üzerindeki insanlara aspirini sadece damardaki faydalarından dolayı değil, kanseri önlemek için de tavsiye edeceğini açıkladı.

Rothwell, şu anda aspirinin başka hangi tür kanserlere faydalı olduğunun araştırıldığını ve yine de aspirinin günlük alımının tamamen kişinin kendi tercihine bırakılması gerektiğini söyledi. Aspirin konusundaki gelişmeleri yakından takip eden New Castle Üniversitesi’nden genetikçi Sir John Burn ise, aspirin kullanımını bütün insanlara tavsiye edilirse, aspirinin neden olduğu mide ve bağırsak kanaması gibi yan etkileriyle karşılaşma oranının da yükseleceğine dikkat çekti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık