''AP'nin alacağı kararı tanımıyorum''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda konuştu.Gezi Parkı odaklı olaylara değinen Erdoğan, Türkiye'deki bir kısım medya ve onlarla birlikte bazı

''AP'nin alacağı kararı tanımıyorum''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda konuştu.

Gezi Parkı odaklı olaylara değinen Erdoğan, Türkiye'deki bir kısım medya ve onlarla birlikte bazı uluslararası medya kuruluşlarının, ''Bir Türkiye manzarası olarak sunmak gibi aldatıcı, aynı zamanda ahlaksız bir girişimin içinde olduklarını'' vurgulayarak, ''Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle aylarca süren protesto gösterilerini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, ''Avrupa Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta 'eurozone' onlara para vermekten başka ne yaptı'' dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

4 ili daha büyükşehir belediyesi statüsüne kavuştu. Kapatılacak belde belediyelerinin parti dağılımı bizim bu yasada ne kadar samimi olduğumuzun ispatıdır.

"TÜM İLLERİMİZ BİZİM İÇİN BİRDİR"

Bizim için her zaman esas olan milletimize ulaştırdığımız hizmetin kalitesidir. Bizden önce siyaset hep kağıt üzerinden ilerledi. Biz AK Parti olarak oy almadığımız yerleri cezalandırma anlayışını elimizin tersi ile ittik. seçim sandıkları kapatıldığı andan itibaren biz önümüze tertemiz bir Türkiye haritası koyduk. Tüm Türkiye'ye, 76 milyona tam bir nazarla baktık. Bizim oy alamadığımız belde ve ilçelerimize bakın, ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

TUNCELİ - İZMİR ÖRNEĞİ

Tunceli'den milletvekili çıkaramadık. Gidin bakın Tunceli'ye. Üniversiteleri, barajları görürsünüz. Oradan her zaman en yüksek oyu alan CHP, 90 yıldır Tunceli'ye hizmet götürmedi. İzmir, Antalya, bize oy verse de vermese de en büyük yatırımlara bizim dönemimizde şahit oldular. Iğdır aynı şekilde. Milletvekilimiz olmasa da tarihte görülmeyen eserleri görebilirsiniz. Yollarına, okullarına, hastanelerine varıncaya kadar gidin bakın görürsünüz. Hakkari aynı şekilde. Hiç vekilimiz olmasa da üniversitesine, yollarına ve havaalanına varıncaya kadar bu yatırımları görebilirsiniz.

"MEZHEBİ KAŞIMA ÇABASI"

Şu anda muhalefet ülkede bir mezhebi kaşıma çabası içinde. Reyhanlı saldırısının 1 numaralı zanlısı da yakalandı. Türkiye'den Suriye'ye gidip gelenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz. CHP'li vekillerin oraya giderek böyle bir ortaklık içerisinde, oradan buraya neler taşıdıkları ve kimler oldukları ortada. Bu beraberlik ve kardeşliğimizi hiç kimseye bozdurtmayacağız.

"5 KOYUNA SAHİP ÇIKAMAZLAR"

Ben Başbakan olarak İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yapmış bir kişi olarak karşınızdayım. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun eline 5 tane koyun ver, kaybeder gelirler. Sandıkta başarılı olamayanlar, sandık dışında nasıl kazanırız diye, onun gayreti içindeler. Biz bazı gerçekleri kardeşlerimizle paylaşmak istedik. Benim için CHP'ye gönül veren, oy veren ve MHP'ye oy veren, BDP'ye oy veren benim kardeşimdir. Ama gerçekleri anladıkları zaman inanıyorum ki onlar da hakka ve gerçeğe teslim olacaklar

"PİSLİKLER AÇILAN KUYULARA GİDİYORDU"

Mülkiye sınırlar büyükşehir sınırlarına alındıkları için köy mahalle oluyor. Köy mahalle olunca ilçe belediyesi oraya her türlü hizmeti götürecek. Büyükşehir de kendisine ait olan hizmeti aynen oraya götürecek. Acaba Türkiye'deki köylerin yüzde kaçında kanalizasyon var, yüzde 10 diyorsunuz ama ben o kadar olduğuna da inanmıyorum. Bütün o pislikler açılan kuyulara gidiyordu. Niye acaba bu hastalıklar artıyor, bunları düşünüyor musunuz. Bir büyükşehir belediyesi olarak Kocaeli'nde, İstanbul'da oralarda köyler her türlü imkana, kanalizasyon noktasında sahip olmuştur. Yollarıyla, her şeyiyle.

SEÇİLME YAŞI

Makamlar gelip geçicidir, baki olan hizmettir. Siz de bizler de yaptığımız eserlerle anılacağız. İyi eserler bırakırsak hep dualarla yad edileceğiz. Kişi oturduğu makama bir değer katmıyorsa, o makama yük oluruz. AK Parti daha kurulurken tüzüğüne 3 dönem kuralını koydu. Neden? Dedik ki arkadan bir nesil geliyor.

Seçilme yaşının 18'e çekilmesiyle ilgili çalışma başlattık. Ne diyor muhalefet çoluk çocuğa mı bırakacağız diyorlar. Bu cesaeti gösteren bizim iktidarımız. Nerede, CHP, nerede MHP.

Bizim önümüzde bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih Sultan Mehmet var örnek aldığımız.

"EMANETİN HESABI SORULACAK"

10 yıllık süreçte biz bazı kurumları kapatırken, ölçümüz tamamen hizmet olmuştur. Zira biz emanet taşıyoruz. Hem millet hem de Allah gün gelecek bize bu emanetin hesabını soracak. Allah'ın huzurunda alnımızın akıyla bu hesabı vermek istiyoruz. Devletin hazinesinden belediyelere giden para hakkıyla kullanılmıyorsa, bunun vebali bizim için çok ağırdır.

"10 YILLARDIR SORUNU ÇÖZMEYENLER"

İstanbul, Ankara gibi yerlerde 30 bin nüfuslu muhtarlıklar var. 2 bin nüfuslu beldede 250 tane maaşlı çalışanı var. Böyle yerde hizmet verebilir misiniz? Bırakın hizmete, maaş ödemesine yetmez o ödenek. Bu çarpık yapının sorumlusu on yıllardır bu sorunu çözmeyenlerdir.

"KİMSENİN NEFSİNİ TATMİN ETMEK İÇİN BURADA DEĞİLİZ"

Bu bir yarış. Aramızda öyle başarılı başkanlar varki yarın ilçe belediye başkanları olabilir. Olmaması için hiç bir sebep yok. Bütün mesele araştırmalarda halkımız ne diyor?

Bu yarış içinde en ideal kim temsil edecekse, benim ilçe başkanım da il başkanım da onun yanında yer alacak. Aksine bu davaya haksızlık yapmış olurlar ihanet etmiş olurlar. Biz kimsenin nefsini tatmin için burada değiliz.

GEZİ OLAYLARI

İki haftadır Taksim'de başlayıp bir çok yere yayılan gösteriler sizleri de halkımızı da rahatsız etmektedir.Sessiz yığınlar sessizce itidal içinde gelişmeleri takip ediyorlar. Yarın partimizin toplantısında nasıl bir oyun oynandığını tüm halkımızla paylaşacağız. Ardından Sincan ve Pazar günü İstanbul'da miting yapacağız. Biz bir kitlenin karşısına başka bir kitleyi çıkarmak istemiyoruz. Bunu istesek aynı mahalde yapardk, bunu yapmıyoruz.

AB'YE ÇOK SERT MESAJ

Dün AB Parlamentosu'nda birileri bir şeyler söylemiş. AB Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde AB yetkilileri neredeydi. 100 milyar Euro'yu aşkın para desteği verdiler. Onlar halbuki gösterilerini açız diye, işsiziz diye yaptı.

İNGİLTERE'DEKİ OLAYLAR

Peki ya İngiltere. G-8 Zirvesi'nde, 30'u aşkın gösterici gözaltına alındı, yerlerde sürüklendi. Türkiye'deki bu görüntülere yandaş olan medya bile bu gösterileri göstermedi. Avrupa Parlamentosu AB üyesi İngiltere'ye neden böyle bir şey söylemedi. Biz üye değil, müzakereciyiz.

"SENİN HADDİNE Mİ?"

Sen nasıl benim ülkemle ilgili böyle karar alıyorsun, senin haddine mi?

Genişlemeden sorumlu bir adamları var, karşımda en ufak bir anti tez sunamıyor. Sonra çıkıyor dışarı tweet atıyor. Öbür tarafta sosyal demokrat bir tanesi, 15 gün önce ana muhalefeti eleştiriyor. 15 gün sonra da kalkıp beni eleştiriyor.

Biz bu ülkede sevimli olan hakikaten samimi olarak çevreci olarak genç kardeşlerim ki onları da kabul ettim. Kendileriyle görüştüm. Büyüklerini de kabul ettik. 11 kişiyle. Biz kendileriyle bunu dertleşirken. Açık açık söyledik. Bakın siz bu illegal örgütlerle aranıza bir defa perde çekmek zorundasınız.

"SİZ ONLARLA AYNI YERDESİNİZ"

Siz diyorsunuz ki bizim onlarla ilişkimiz yok. Siz bunu ne kadar söylerseniz söyleyin, aynı yerdesiniz. Dolayısıyla benim polisimi de eleştiremezsiniz. Kurunun yanında yaş da böyle yanar. Yapmanız gereken ne?

"24 SAATTE KALKACAK DEDİM"

AKM adeta bir işgal altında mıydı? Asılan paçavraları da gördünüz değil mi? Bakanıma 24 saat içinde bu paçavralar oradan indirilecek. Taksim Anıtı'ndaki paçavralar oradan indirilecek. Tüm İstanbulluların ülkemin, ülkeme gelen insanların meydanıdır. Biz bu illegal örgütlerin cirit attığı bir yere bu meydanımızı getiremeyiz.

"BÜYÜK ABDESTİNİ BİLE ORAYA YAPANLAR VAR"

Sidik kokusundan geçilmiyor. Birçoğu büyük abdestini buraya yapıyor. Güya çevrecilik adına yapıyorlar.

AKM temizlendi, anıt temizlendi. Görevlerini yapacaklar.

Hepsinde biber gazı kullanılır. Bu suydu, boyalı suydu, biber gazını yeri geldiğini güvenlik gücü kullanır, en tabi hukuki hakkıdır. 600 polisimiz yaralandı. Peki bunları niye konuşmuyorsunuz? Bunların sorgulanması laızm da yakıp yıkanların niye sorgulanmasını niye gündeme getir miyorsunuz?

"EMRİNİZ OLUR!"

Gözaltına alınanlar bırakılsın. Emriniz olur hemen bırakacağız . Yargı üzerine düşen yapmasını bekliyorum. Yakıp yıkmak suçtur. 100 trilyonu aşkın zarar var. Kim ödeyecek bunu? Sizlerden toplanan vergilerle biz ödeyeceğiz.

"BİZİ FAZLA ÜZMEYİN"

Bunun adı özgürlük mücadelesi olamaz. Samimi çevreci kardeşlerime diyorum ki bizi daha fazla üzmeyin bizi o uç örgütlerle bizi baş başa bırakın ve biz o parkı sahiplerine teslim edelim. Oranın sahibi tüm istanbul halkıdır.

"PLEBİSİT YAPALIM"

Ben dün akşam gelenlere dedim ki, 'Bu konuda bu kadar hassas mısınız?' Peki plebisit yapalım. Referandum sadece Anayasa değişikliğinde olur. Ama plebisit yapılabilir. Yani halka sorulabilir. Bir kısım arkadaşlar buna sevindi bir kısmı sıcak bakmadı. Ya buna evet diyeceksin, ya da uygulamamıza evet diyeceksiniz.''

"70-80 AĞAÇ SÖKÜLECEK"

Orada bulunan 600 ağaçtan 70-80 tanesi sökülecek. Topçu Kışlası da şehir müzesi olacak. Bundan İstanbul kazanacak, çevre kazanacak.

Seka Fabrikası'nı yıkacağız dediğimizde kim karşı çıktı? CHP karşı çıktı. Dedik ki biz burayı park yapacağız, çalışanları da mağdur etmeyeceğiz. Günlerce haftalarca eylem yaptılar. Şimdi orada dev bir park ve müze var. Şimdi kim daha dürüst? Oralar, yem yeşil alanlar tamamiyle halka arz edilmiş durumda. Bunu yapan AK Parti iktidarı, belediyesidir. Biz halkımızın hakkını gasp etmeye müsade etmeyiz. Bazı şeyleri bilin, Hilton'un yanındaki yeşil alan var. Hilton'un sahipleri, bu yeşil alanı kendilerine katmak istediler. Belediye başkanım beni haberdar etti. Sakın dedim, kesinlikle buna müsade etmeyeceksin. Şu an ki binasına ne yaparsa yapsın, o yeşil alana dokundurtmayız.

KILIÇDAROĞLU'NA AĞAÇ CEVABI

Bizim iktidar olarak 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaçtan bahsediyorum, Ana muhalefet partisinin lideri çıkmış kaç metrekareye ağaç dikilir diye hesap yapmış. Ben fidandan bahsediyorum...

O fidanlar yetişecek. Senin de çorak olan arazilerine dikeceğiz merak etme. Bunlara fidan nedir diye sorsan ağaç derler.

EYLEMCİLERE SON UYARI

Sizler samimi olarak talebinizi ortaya koydunuz. Artık lütfen çevre ile ilgili bu samimiyetin dışında orada illegal örgütlerin uzantıları var. Samimiyetsiz olanlar var. Bunların oyunlarına gelmeyin, işgale aracı olmayın. Siz oradan çekilin ve bizi o illegal örgütlerle karşı karşıya bırakın. Onların hakkından biz geliriz. Çünkü bu Gezi Parkı tüm İstanbullularındır. Milletindir, turistlerindir. Biz artık sabrımızı devam ettirdik ama artık sabrın sonuna geldik. Bu uyarımı son bir defa daha yapıyorum. Anneler, babalar lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Bu yavrular artık oradan çekilsinler. İstanbul halkı ne karar verirse ona uyarız. Gezi Parkı işgal güçlerinin değil, tüm milletindir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık