Anne adayları bunu mutlaka tüketmeli!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Ayataç, hamilelikte fıstık tüketiminin bebeğin beyin gelişimini olumlu yönde etkilediğini belirtti.Unutulmaması gereken en önemli konunun tüketilen miktarı olduğunu kaydeden Ayataç, "Başlangıcından sonlanması

Anne adayları bunu mutlaka tüketmeli!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Ayataç, hamilelikte fıstık tüketiminin bebeğin beyin gelişimini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Unutulmaması gereken en önemli konunun tüketilen miktarı olduğunu kaydeden Ayataç, "Başlangıcından sonlanmasına kadar 38-42 hafta yani 280-290 gün olan hamilelik süreci özellikle ilk üç ay annenin beslenmesi, annenin kendisi ve bebek yönünden çok önemlidir. Beslenmenin kalite ve kantitesi, annenin genetik özellikleri, beslenme alışkanlıkları, yoğun stres, uykusuzluk, çevre kirliliği, GDO'lu gıdalar, hormon bozuklukları, radyasyon ve benzeri etkenler, değişken bağışıklık sorunları, hareketsizlik, enfeksiyonlar hem bebek ve hem de anne sağlığını etkileyen faktörlerdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık