Ameliyatsız cilt gençleştirilir mi?

Yaşlılık, yer çekimi ve kollajen sentezinin azalması gibi etkenlerden dolayı zaman içerisinde yüzümüzde ve vücudumuzda sarkmalar, deformasyonlar ve kırışıklıklar meydana gelir.Günümüzde zamanın bu yıparatıcı etkilerini en aza indirgemek amacıyla; botoks,

Ameliyatsız cilt gençleştirilir mi?

Yaşlılık, yer çekimi ve kollajen sentezinin azalması gibi etkenlerden dolayı zaman içerisinde yüzümüzde ve vücudumuzda sarkmalar, deformasyonlar ve kırışıklıklar meydana gelir.

Günümüzde zamanın bu yıparatıcı etkilerini en aza indirgemek amacıyla; botoks, dolgu, prp, lazer tedavileri ve cerrahi uygulamalar gibi bir çok yöntem mevcuttur. Son zamanlarda PDO ipler kullanılarak yapılan cilt gençleştirme ( yüz ve vücut germe) uygulaması ameliyatsız tedaviyi tercih eden hastalar için popüler ve güvenilir bir alnernatif olmuştur.

İple yüz germe uygulamasının en büyük artısı lifting etkisinin diğer uygulamalara oranla 2 kat fazla  olmasıdır. Lifting etkisi bir yandan uygulanan iğneler tarafından, diğer yandan da vücudun iplere reaksiyon olarak hayata geçirdiği aksiyon mekanizması tarafından sağlanır.

Uygulama yapılmadan önceden uygulama bölgesi temizlenerek, anestezik krem uygulanır.Daha sonra önceden işaretlenmiş olan noktalara çok ince iğneler içerisine yerleştirilmiş olan PDO (polidioksanon) ipler enjekte edilir. Bu işlemden sonra vücutta fibroplast ve kollajen sentezi tetiklenmiş olur. PDO ipler bir tür ameliyat ipi olup 6-8 ay gibi bir süre içerisinde vücut tarafından emilirler. Bu emilim esnasında cilt altında pozitif bir reaksiyona neden olurlar. Bu reaksiyon kan dolaşımını hızlandırarak, kollajen üretimini arttırır. Bu sayede cilt tonusu arttırarak cildin gerilmesine ve yenilenmesine yardımcı olur.

Uygulama süresi, bölgeye ve kullanılan PDO ip sayısına göre değişiklik göstersede, ortalama olarak 30 dakika kadardır. Uygulama sonuçları uygulamadan hemen sonra görülmeye başlanır ve uygulamanın kalıcılık süresi kullanılan PDO iplere bağlı olarak 2 yıla  kadar çıkabilmektedir. Uygulamanın bir kaç yılda bir tekrar edilmesinin hasta için herhangi bir olumsuz etkisi söz konusu değildir.

Ayrıca uygulamanın hiç bir yan etkisinin olmaması, uygulama sonrasında iz kalmaması ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarıyla birlikte kombine edilebilir olması büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ülkemizde örümcek ağı, altın örgü, altın ip gibi isimler de verilen bu uygulamanın özellikle Fokus Ultrasound (H.I.F.U) uygulaması ile kombine edildiğinde şaşırtıcı sonuçlar alınmaktadır. Temel prensibi cildin SMAS adlı tabakasından başlamak üzere, derin dermis tabakası (orta tabaka) dahil olmak üzere; en üst yüzeyel tabakaya kadar kollajen uyarımıdır.

Örümcek Ağı tedavisinde sonuçlar gerçek anlamıyla uygulamadan 2-3 ay sonra gözlenebilmekte iken; uygulamanın hemen sonrasında da dikkate değer, gözle görülür fark görülecektir.

Bakınız : Dr. Servet Karayün

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler