Ameliyat kararını selfie belirliyor

Genç, yaşlı herkeste bir selfie çılgınlığı yaşanıyor. Farklı ya da özel olduğu düşünülen anların fotoğrafları paylaşılıyor. Ancak bu özçekimler kişinin yüzündeki kusurları da sosyal medyanın bilgisine sunuyor. Bu durumdan en fazla nasiplenen ise objektife

Ameliyat kararını selfie belirliyor
Genç, yaşlı herkeste bir selfie çılgınlığı yaşanıyor. Farklı ya da özel olduğu düşünülen anların fotoğrafları paylaşılıyor. Ancak bu özçekimler kişinin yüzündeki kusurları da sosyal medyanın bilgisine sunuyor. Bu durumdan en fazla nasiplenen ise objektife en çok yaklaşan burun oluyor. 
Sosyal medya platformlarının sayısı arttıkça selfienin popülerliği de artıyor. KBB Uzmanı Op. Dr. Çağatay Ruhi’ye göre, bu durum estetik ameliyat kararlarında da çok etkili oluyor. Çünkü özçekimler, kişilerin yüzlerindeki kusurlara daha fazla odaklanmasını sağlıyor. Yakın açıdan çekilen bu fotoğrafların en çok da burun kusurlarını göz önüne serdiği muhakkak. Bu nedenle özçekimle burun estetiği ameliyatları arasında önemli bir bağlantı olduğunu belirten Dr. Çağatay Ruhi, özçekimlerden sonra burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) yaptırmak için kendisine başvuran hasta sayısının arttığını söylüyor.
 
“SELFİE İLE ESTETİK KUSURLARINI KEŞFEDİYORLAR”
 
Bu durumun 18 - 35 yaş aralığındaki grupta daha yaygın olduğunu belirten Dr. Ruhi, “İnsanlar çekmiş oldukları fotoğraflarla nasıl göründüklerinin ve estetik açıdan kusurlarının daha çok farkına varıyor. Yüzlerindeki kusurları fark edenler de düzeltmenin yollarını arıyor” diyor.
 
YAKIN PLAN ÇEKİMLER YANILTICI OLABİLİR
 
Ancak yakın plan çekimlerde kameranın yarattığı optik yanılsamaya aldanmamak gerektiğini vurgulayan Dr. Ruhi’nin, selfie sonrası ameliyat kararı alanlara bir de uyarısı var: “Burun, yüzün en ön kısmında olduğu için yakın çekim fotoğraflarda olduğundan daha büyük çıkar. Burnunuzdan rahatsız olmadan önce bu bilgiyi aklınızdan çıkarmamanız gerekir.”
 
BURUN ESTETİĞİ YAPTIRIRKEN BUNLARA DİKKAT
 
Kadınlar ameliyatı daha çok estetik amaçlı yaptırırken, erkekler estetik kaygının yanı sıra burun tıkanıklığı gibi sorunlardan kurtulmak için de ameliyat masasına yatıyor. Dr. Ruhi’ye göre, bu nedenle plastik cerrah yerine kbb uzmanı tercih ediliyor.
 
Dr. Ruhi, burnuna estetik ameliyat yaptırmak isteyenlerin karar aşamasında dikkat etmeleri gereken noktaları ise, “Burun estetiğine karar vermede ve doktor seçiminde daha önce ameliyat olan insanların tavsiyeleri her zaman birinci sırada yer alıyor. web siteleri ise insanlara, hasta deneyimlerinden rinoplasti fotoğraflarına kadar bilgi sunuyor. Hastalar ve doktorlar ameliyatlardan örnek fotoğraflar paylaşıyor. Bu noktada rinoplasti ameliyatlarından sonra yayınlanan fotoğrafların seçildikleri tarihe dikkat etmek gerekiyor. Ameliyattan sonraki en az 6 ay ve 1 yıllık resimleri değerlendirmek doğru sonuç için çok önemli” şeklinde aktarıyor.
 
ESTETİK BURUN AMELİYATINDA HASTAYI NELER BEKLİYOR?
 
Rinoplasti için en uygun zaman bahar ayları. Ancak Dr. Çağatay Ruhi, bazı önlemler alındıktan sonra her mevsim ameliyat yapılabileceğini belirterek estetik burun ameliyatında hastayı bekleyen süreci şöyle özetliyor: “Hastanede bir gece yatış gerekebiliyor. Hastanın genel durumuna göre ameliyat günü de taburcu edilebilir. Tampon kullanılmışsa 2. veya 3. günde alınıyor, alçı bir haftada çıkıyor. Normal hayata dönüş ve işe başlama için kişinin 10 gün beklemesi gerekiyor. Morluk oluşursa maksimum bir hafta sürüyor, şişlik ise 5. günde geçiyor. Ancak tam düzelme bir yılı bulabiliyor. Dolayısıyla hastayı bir yıl takip etmek gerekiyor.” (NTV)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık