Akne (Sivilce) Tedavisi nasıl yapılır?

Daha çok ergenlik döneminde başlayan ve halk arasında sivilce olarak bilinen sık rastlanan bir cilt problemidir. Çoğunlukla ergenlik döneminde oluşmasının sebebi bu yaşlarda fiziksel gelişimin etkisi ile hormonların artması, düzensiz artması ve yağ bezler

Akne (Sivilce) Tedavisi nasıl yapılır?

Daha çok ergenlik döneminde başlayan ve halk arasında sivilce olarak bilinen sık rastlanan bir cilt problemidir. Çoğunlukla ergenlik döneminde oluşmasının sebebi bu yaşlarda fiziksel gelişimin etkisi ile hormonların artması, düzensiz artması ve yağ bezlerinin hızlı çalışmasıdır. Cildi ne kadar temiz tutarsak tutalım bazen gelişmenin bazen de genetik faktörler sebebi ile akne problemiyle karşı karşıya kalabiliriz. Akne oluşumunda genetik özelliklerin etkili olduğu bilinmektedir. Akne oluşumunun sebebi  cilt gözeneklerindeki yağ bezlerinden kaynaklı olarak gözeneklerde yağ birikmesidir.  En sık görülen cilt problemi olan akneler daha çok alın, yanak, omuz, kollar ve çene'de görülmektedir.

Bakınız : Sivilce Tedavisi

Günümüzde akne tedavisi için  kremler, losyonlar, ilaçlar ve lazer uygulamaları kullanılmaktadır ve son derece etkili sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Cilt tipinize ve akne tipinize göre seçilecek olan uygulama ile akne tedavisi mümkün kılınmış ve tedavide çok başarılı sonuçlar ortaya çıkarılabilmiştir. Akneler zamanla iyileşir ve yok olurlar fakat akne tedavisinin amacı bu süreç içerisinde akne sonrasında iz kalmamasını ve kısa sürede yok olmasını sağlamaktır. Akne sonrası oluşan izleri, lekeleri yok etmek ve pürüzsüz bir hale getirmek  sonradan daha zor olmaktadır. Akne oluşumu cildin kötü görünümünün yanı sıra kişinin psikolojisini de etkilemekte ve zor bir dönem geçirmesine sebep olmaktadır. Akne tedavi uygulamaları ile hem kısa sürede akneler tedavi edilir ve iz kalmaması sağlanır, hem de kişinin sosyal yaşamını etkilememesi amaçlanır.

İlgili Aramalar : Akne nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber son derece etkili ve kısa sürede tedavi imkanı sunan akne tedavisi uygulamaları ortaya çıkmıştır. Kısa süre içerisinde cilt analiziniz yapılıp, akne tipine göre uygun tedavi seçeneğine hekiminiz tarafından karar verilip akne probleminden kurtulabilirsiniz. Akne tedavisinin en önemli özelliği akneleri yok etmek ve iyileştirmek olsa da asıl tedavi edilme amacı akne oluşumundan sonra kalan izleri engellemektir. Akne problemi genellikle yüz bölgesinde oluşum gösterdiği için hastayı psikolojik olarak ta rahatsız etmektedir. Akne probleminden kısa süre içerisinde kurtulmak için uzman bir hekime başvurup cildinize ve akne tipinize uygun uygulamayı yaptırın.

Akne probleminiz için başkalarından duyduğunuz yada başkalarının tavsiyesi üzerine krem, ilaç, losyon ve benzeri ürünleri asla kullanmamalısınız. Her insanda farklı cilt tipleri vardır, bu sebeple başkasında olumlu sonuç veren bir tedavi yöntemi sizde olumlu sonuç vermeyebilir. Bu sebeple akne tedavisi için mutlaka uzman bir doktora başvurun ve uygun olan tedavi yöntemine başlayın.

Detaylı Bilgi : http://www.akne.com.tr

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık